Juleknas

Brændte mandler med et touch af jul

Brændte mandler med et touch af jul – tja for mange mennesker så er brændte mandler lig med julen og dens traditioner. Efterhånden synes jeg dog, at jeg støder på sælgere af brændte mandler hele året rundt. Selv har jeg et had-kærligheds-forhold til mandler (og nødder i det hele taget). Jeg er vild med mandler men også allergisk overfor mandler. Det afholder mig ikke for at spise rigtig mange mandler om året.

Mandler er rimelige taknemmelige at lave snacks med som eksempelvis saltmandler, lakridsmandler, citronmandler, chilimandler osv.

Her er det så blevet til brændte mandler med et touch af jul. Touchet er i dette tilfælde lidt kanel. At lave brændte mandler er en hurtig sag. Det kan gøres på en halv time og kræver reelt kun mandler, sukker og lidt vand.

Brændte mandler med kanel

Ret Slik
Køkken Internationalt
Keyword Brændte mandler, Juleknas, Kanel, Mandler, Noget til kaffen
Tilb. tid 30 minutter
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 80 g sukker
  • 5 spsk. vand
  • 1 tsk. kanel

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne på en stegepande og tænd for medium varme. Lad sukkeret  smelte under konstant omrøring. 
  • Når vandet fordamper begynder sukkeret at krystallisere og det er nu vigtigt, at du rører kraftigt rundt.
  • Skru lidt op for varmen (ikke max). Nu vil sukkeret begynde at smelte og ligne karamel. Vend mandlerne godt rundt i massen. Når omkring halvdelen af sukkeret er smeltet, så hældes mandlerne over på et stykke bagepapir. 
  • Fordel mandlerne med en gaffel og lad dem køle af inden du kaster dig over dem.
  • De brændte mandler opbevares tørt og mørkt i en lufttæt beholder.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin