Annonce
FadeburetGastronomi

Hyldeblomstsaft med jordbær

Sæsonen for hyld er ved at være ovre for i år – og dermed  sæsonen for selv at lave hyldebærsaft. Vores hyld har været gavmild i år og har givet så mange blomster, at der har været plads til at lege lidt. Dette har blandt andet resulteret i denne hyldeblomstsaft med jordbær.

Opskriften er ganske enkel og kræver ikke meget arbejde. Resultatet er en rigtig skøn hyldeblomstsaft med jordbær, som smager af dansk sommer og så har saften en fået en rigtig flot farve af jordbærrene.

Hyldeblomstsaft med jordbær

Ret Drikke, Drinks, Saft, Sirup
Køkken Amerikansk, Dansk, Europæisk, Nordisk
Keyword Hyldeblomst, Hyldeblomstsirup, Jordbær
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 3 days
Samlet tid 3 days 30 minutter
Antal 2 liter
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 15 hyldeblomstskærme
  • 1 l vand
  • 1,2 kg sukker
  • 1 citron
  • 1 kg jordbær

Sådan gør du

  • Vandet og 500 gram sukker bringes i kog. Lad siruppen koge i 5 minutter inden du slukker for komfuret og lader siruppen køle lidt ned.
  • Klargør hyldeblomstskærmene ved at ryste dem fri for dyr og ved at klippe flest mulige af stilkene fra. Kom hyldebærblomsterne i en skål og hæld siruppen over dem. Læg en tallerken over for at holde blomsterne i siruppen. Stil skålen et køligt sted og lad det trække i 2 dage.
  • Rens derefter jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Bland jordbærrene med citronen, der er skåret i tynde skiver og det resterende sukker. Stil skålen i køleskabet og lad det trække i 2 dage.
  • Hæld hyldebærsaften op i et saftklæde, og lad saften løbe af. Gentag det med jordbærrene, som kun trykkes let. Begge sirupper blandes sammen i en gryde og koges kort op. Mens saften stadigvæk er varm kommes den på klargjorte flasker. Opbevares køligt og mørkt.

Buon Appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also
Close
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: