Annonce
GastronomiMadUrtesalt, sukker mv.

Hyldeblomstsukker

Hjemmelavet hyldeblomstsukker er en både god og enkel måde, at bevare duften og smagen af hyld langt hen over sommeren. Hyldeblomstsukker kan bruges i bagværk, drinks eller drysset over en portion friske jordbær.

Alt hvad du skal gøre er at komme en hyldeblomstskærm i et glas med sukker og sørge for at blande det hele godt sammen. Resultatet er sukker med en vidunderlig blomstersmag. Du kan opleve at sukkeret klumper en lille smule, så det er bedst at bruge hyldeblomstsukkeret i opskrifter, hvor sukkeret bliver opløst i eksempelvis en sirup eller i bagværk.

Det blev til to forskellige versioner her. En lille portion med ”almindelig” hyld og så en lille portion med vores røde hyld. Sidstnævnte har røde blomster og dufter noget mere parfumeret end hylden med hvide blomster. Vil du have en mere kraftig smag af hyldeblomst, kan du blot øge antallet af hyldeblomstskærme.

Hyldeblomstsukker

Køkken Amerikansk, Dansk, Europæisk
Keyword Hyldeblomst, Sukker, Tilbehør
Forb. tid 5 minutter
Antal 300 g
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 1 hyldeblomstskærm
  • 300 g sukker

Sådan gør du

  • Rens hyldeblomstskærmen. Fjern eventuelle insekter og visne blade fra hyldeblomstklasen.
  • Kom hyldeblomsterne i en skål med sukkeret, rør rundt og kom det hele over i et opbevaringsglas. Hyldeblomstsukkeret opbevares på et køligt og tørt sted.
  • Lad enten hyldeblomstskærmen forblive i sukkeret eller fjern skærmen efter et par dage. Hyldeblomster er spiselige, men kan eventuelt fjernes, hvis de er blevet brune.

Noter

Vil du have en mere kraftig smag af hyldeblomst så kan du blot øge antallet af hyldeblomstskærme.

Buon Appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also
Close
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: