OpskrifterTilbehør

Rosenkål i Airfryer med balsamico og soja

Efterår og vinter er kåltid. Rosenkål i Airfryer er enkelt at lave samtidig med at det smager godt. Rosenkålen bliver dejlig mør og bladene en skøn sprødhed. Rosenkål er forholdsvis taknemmeligt at have med at gøre. Du kan nemt vende dine rosenkål i krydderier, krydderurter, parmesanost eller som her en lille smule balsamicodressing for at give ekstra smag.

At lave rosenkål i Airfryer giver rosenkålen en lækker sprød konsistens, der minder om stegte rosenkål. Den varme luft i Airfryeren er med til at gøre de yderste blade sprøde, samtidig med at det inderste af rosenkålen bliver dejlig mør.

Tidsmæssigt synes jeg ikke at der spares meget ved at lave rosenkål i Airfryeren, hvis det ses i forhold til enten at stege eller dampe rosenkålen. Fordelen ved at bruge Airfryeren er i dette tilfælde at Airfryerens varme luft giver en mere jævn tilberedning.

Dertil kommer at Airfryeren kræver mindre olie end ved traditionel stegning, hvilket gør den til et sundere alternativ. Ved kun at bruge en smule olie eller madlavningsspray kan du tilberede sprøde rosenkål uden overskydende olie.

Samtidig har Airfryers typisk en non-stick belægning, som gør dem nemme at rengøre. Du slipper for at rode med pander eller bageplader, da Airfryerens kurv nemt kan tages ud, rengøres og samles igen.

Alt i alt er det praktisk, sprødt og sundere at tilberede rosenkål i en Airfryer. Prøv det, og nyd et lækkert tilbehør til eksempelvis kødretter (koteletter, frikadeller mv).

Rosenkål i Airfryer med balsamico og soja

Ret Tilbehør
Køkken Internationalt
Keyword Airfryer, Blomkål, Grøntsager, Rosenkål, Tilbehør
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Udstyr

1 Airfryer affiliatelink

Ingredienser

  • 500 g rosenkål
  • 3 spsk olivenolie
  • ¼ tsk salt
  • 60 ml balsamicoeddike
  • 1/2 tsk sojasovs
  • 1 tsk Citronsaft + plus lidt til at smage efter med.
  • Peber

Sådan gør du

  • Rens rosenkålen, skær det nederste af stokken af og fjern de yderste blade. Halver de små rosenkål og del de store i kvarte. Forvarm Airfryeren til 200 grader.
  • Kom rosenkålen op i Airfryer-kurven. Kom 1 spsk olivenolie over drys ligeledes saltet over. Steg i 15 minutter. Ryst kurven når halvdelen af tiden er gået.
  • Kom i mellemtiden balsamicoeddike i en lille gryde og bring det til at simre. Lad det simre, indtil det er tyknet og begynder at se sirupsagtigt ud. Hold øje med at det ikke brænder på. Det går stærkt fra reduceret til brændt på. Tag gryden af varmen og pisk derefter 2 spsk olie, citronsaften og sojasovsen i.
  • Kom rosenkålen over på serveringsfad og dryp med balsamicodressingen. Pres mere citronsaft på toppen efter smag. Krydr med lidt peber.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin