Annonce
GastronomiGrill- og chilisauceMad

Jalapeno sauce

Denne Jalapeno sauce er lavet med rød Jalapeno Big Chili, som er er lidt større end den normale Jalapeno. Den er opkaldt efter dens oprindelsessted Jalapa (Veracruz) i Mexico. Jalapenos er ikke bare en af de mest populære chili i Mexico. Jalapenos har også gået sin sejrsgang verden over, som en af mest kendte og mest populære chili på verdensplan.

Jalapenos er frem for alt kendt for deres saftige, aromatiske kød. Frugten når en længde på op til 8 cm med tykke kødfulde frugtvægge. Fuldt modne røde Jalapenos har en behagelig sødme og er med deres milde krydrede ideel til at spise friske. De bruges også til enhver tid anvendes til madlavning, fyld, syltning eller grilning

Denne hotte Jalapeno sauce, som har en frisk smag, intens varme og er relativt flydende, er lavet med få ingredienser; Jalapenos, løg, hvidløg og så tilsat lidt limesaft, salt og korianderblade.

Jalapeno sauce

Ret Salsa, Sauce
Køkken Caribien, Mexico, USA
Keyword Chili, Hot, Jalapeno, Mexico, Sauce
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 5 dl
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 13 jalapeno chilier
  • 1 løg
  • 5 dl hvid eddike
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lime saften
  • 1 nips salt
  • 1 dl korianderblade

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne til saucen i en blender og blend dem sammen.
  • Kom den blendede sauce i en gryde, og bring den op til kogepunktet. Skru derefter ned for varmen og lad saucen simre i 10 minutter.
  • Hvis du skal bruge chilisaucen med det samme eller inden for kort tid kan du blot lade den afkøle og derefter komme den på steriliserede flasker eller krukker. Efter brug sættes saucen i køleskabet og holder sig 1-2 måneder
    Hvis du vil gemme saucen i en længere periode, så kom saucen på steriliserede flasker eller krukker mens den stadigvæk er varm. Kom låg på med det samme (brug Twist-Off-Glas eller WECK glas) og henkog dem 15-20 minutter. Efter henkogning holder saucen mindst 12 måneder.

Noter

Husk at bruge latexhandsker for at beskytte hænder og mundbind for at beskytte åndedrættet. Stærke chilier kan give anledning til allergisk reaktion på huden, ligesom det kan være ganske ubehageligt at komme i kontakt med øjne mv.

Buon Appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also
Close
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: