GrillGrill- og chilisauce

Barbecue sauce med blåbær

Som grillsæsonen er startet vrimler det med tilbud på alverdens BBQ-saucer. Men hvorfor ikke lave din egen BBQ-sauce? Fordelen ved at lave BBQ-saucen selv er, at du kan tilpasse smagen til din egen smag, og du kan gøre den lige så sød, krydret, syrlig eller røget, som du ønsker. Dertil kommer at en hjemmelavet BBQ-sauce er mere frisk og indeholder mere naturlige ingredienser end de købte i butikkerne.

For mit vedkommende er det sjovt at lave min egen BBQ-sauce fra grunden. Det giver god mulighed for at eksperimentere med forskellige ingredienser og teknikker for at komme frem til den perfekte opskrift for dig. Hensigten med denne barbecue sauce med blåbær var at lave en BBQ sauce, hvor blåbærrene får lov at skinne igennem smagsmæssigt, men hvor du stadigvæk får et kick fra de stærke krydderier.

På omkring 15 minutter kan du lave denne skønne hjemmelavet barbecue sauce med blåbær, som vil løfte ethvert sommermåltid. For mit eget vedkommende vil den helt sikkert blive brugt gennem hele sommeren.

BBQ-saucen er hurtig og enkel at lave og kræver kun få ingredienser. Først og fremmest naturligvis blåbær. Selv foretrækker jeg at bruge friske blåbær. De er efterhånden standardvare i de fleste supermarkeder. Kan du ikke få friske blåbær, så vil frosne blåbær fungere lige så godt.

Krydderierne i BBQ-saucen er en blanding af chilipulver, kanel, allehånde og salt. Selv holder jeg meget af chipotle pulver, som med den karakteristiske røgede smag giver mere kompleksitet til BBQ-saucen. Almindelig chili pulver vil dog også fungere fint.

Frisk ingefær passer rigtig godt i en barbecue sauce med blåbær. Ingefær giver både varme og smag til barbecue saucen. Et lille tip kunne være at fryse din ingefær ned inden du river den på rivejernet. River du frisk ingefær bliver det ofte trævlet, hvorimod hvis du fryser ingefæren ned, så rives det nok så fint.

Barbecue sauce med blåbær

Barbecue sauce som er sprængfyldt med smagen af friske blåbær, Denne BBQ sauce har den perfekte balance mellem de søde, krydrede og syrlige noter.
Ret Sauce
Køkken Amerikansk
Keyword Barbecue, Barbecue sauce, Blåbær, Grill, Røgning
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 750 g blåbær
  • 60 ml æblecidereddike
  • 50 g brun farin
  • 1 spsk ingefær revet
  • 1 spsk mørk sirup
  • 1 tsk salt fint
  • 1 tsk chipotle pulver
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ tsk allehånde

Sådan gør du

  • Kom blåbær, æblecidereddike i en mellemstor gryde sammen med den brune farin, ingefær, sirup, chili, kanel og allehånde. Rør alle ingredienserne sammen om medium varme.
  • Bring gryden i kog, og skru derefter ned for varmen for at lade blåbærrene simre i små 15 minutter. Husk at røre i det med jævne mellemrum, så det ikke brænder på.
  • Kom grydens indhold i en blender eller foodprocessor. Blend indtil saucen er glat. Lad barbecue saucen køle af og opbevar den derefter i en lufttæt beholder i køleskabet.

Noter

Opbevar denne BBQ sauce i en lufttæt beholder i køleskabet. Der kan den holde sig frisk i cirka 3 uger.

Du kan let lave din egen variation over denne barbecue sauce ved at bruge andre bær end blåbær. Prøv eventuelt med brombær eller måske med solbær. Specielt brombær vil fungere godt. Der er som nævnt tale om en mild barbecue sauce, hvor blåbærrene spiller hovedrollen. Hvis du gerne vil have en stærkere version, så kan du tilføje mere chilipulver eller eksempelvis komme lidt cayennepeber i saucen.

Det er en syrlig barbecuesauce. Hvis du foretrækker en mindre syrlig barbecue sauce kan du bruge mindre æblecidereddike eller bytte den ud med balsamicoeddike, som har en mere sød og ikke så syrlig smag.

Hvad bruger jeg så barbecue sauce med blåbær til? I første omgang lavede jeg den som topping til nogle burgers. Dertil vil saucen primært være velegnet til lettere kød som kylling, svinekød og laks. I flæng kan gode anvendelsesmuligheder være at pensle det på en grillkylling, marinere spareribs eller chicken wings. Du kan også bruge det som en dipsauce eller som tilbehør til grillet ost.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin