Julesnitter (hindbærsnitter)
Øv, jeg må have haft besøg af drillenissen i køkkenet i dag. Havde et lille “projekt” i ovnen, som bare så godt og indbydende ud. Lige et par minutter til og vups så ville det have været klar til at blive taget ud. Sådan gik det ikke…..
Nå i stedet blev til “julesnitter”, som i bund og grund dækker over “hindbærsnitter”. Her i en mere julet udgave, hvor der til dejen er tilsat lidt kanel og hindbær er blevet skiftet ud med en kirsebærmarmelade med smag af både marcipan og mørk chokolade.

Julesnitter (hindbærsnitter)
Ingredienser
- 200 g smør
- 350 g mel
- 150 g flormelis
- 1 tsk. (stor) kanel
- 1 æg
Glasur
- 250 g flormelis
- 2 spsk. ahornsirup
- 30 ml mælk
Sådan gør du
-
Kom mel, flormelis og kanel i en skål. Bland ingredienserne sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet Saml dejen med ægget. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
-
Dejen blev delt i 2 portioner, som begge blev rullet ud til en retangel på omkring 20 x 30 cm. Hver retangel blev delt på langs og lagt på en bageplade med bagepapir.
-
Bages i cirka 20 minutter indtil de er gyldne ved 180 grader. Derefter tages de ud af ovnen og får lov til at køle helt ned.
-
Glasuren røres sammen. Smør marmeladen på 2 af kagerne og glasuren på de andre 2. Læg dem sammen med glasuren opad. Skær kagerne ud i passende snitter.