Annonce
GastronomiIs

Smølfeis

Husker du smølferne? De dersens små blå væsner der ikke er mere end 3 æbler høje og som bor i en landsby ude i skoven i ”Det Glemte Land”.  Smølferne havde for alvor deres storhedstid i Danmark i slutningen af 70’erne – og selv om jeg selv var mere til Asterix og Prins Valiant, så blev alle tegneserierne med smølferne, da også læst.

En artikel om den internationale smølfedag – som er i dag den 25. juni – inspirerede til at lave en smølfeis, som oser af nostalgi fra min egen ungdom. Min smølfeis har smølfernes blå farve og smagen af Bubble Gum. Hvem husker ikke Bubble Gum og de farvede tunger? Resultatet en dejlig velsmagende is for både børn og voksne med hang til nostalgi.

Smølfeis

Ret Dessert, Is
Køkken Dansk
Keyword Dessert, Hygge, Is, Is uden æg, Sommer
Antal 900 ml
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Sådan gør du

  • Sukker, glukosepulver, skummetmælkspulver, salt og johannesbrødkernemel blandes sammen i en skål.
  • Kom mælk og fløde i en gryde. Tilsæt de tørre ingredienser under omrøring og varm det op til lige under kogepunktet.
  • Tag gryden af komfuret og lad indholdet lidt køle af. Mix isblandingen godt sammen med en stavblender.
  • Sæt blandingen i køleskabet og lad det køle helt af i nogle timer eller eventuelt til dagen efter.
  • Tag isblandingen ud af køleskabet. Tilsæt Bubble-Gum Paste og giv igen isblandingen en tur med stavblenderen inden den hældes på ismaskinen. Lad derefter ismaskinen køre indtil isen er færdig.
  • Når isen er færdig, kommes den i en bøtte med låg og sættes derefter i fryseren i minimum 4 timer inden servering.

Buon Appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also
Close
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: