IsOpskrifter

Blåbæris

Ismaskinen har været i gang igen. Denne gang blev det til en dejlig cremet blåbæris. Blåbæris blev først skabt i begyndelsen af 1900-tallet da amerikanske landmænd, skulle finde på måder at bruge deres store lagre af blåbær. De opdagede, at blåbær gav isen en lækker smag og en flot farve. Populariteten af blåbæris voksede i hele USA i 1920’erne og 1930’erne, hvilket førte til, at der blev skabt mange variationer af opskriften. I dag er blåbæris stadig en populær smag, der nydes af mange iselskere verden over.

For at få den fulde smag af blåbær er de blot blevet skyllet og derefter blevet blendet med en stavblender inden de til sidst er blevet pureret gennem en fin si. Det giver en god konsistens og fjerner hovedparten af kernerne fra blåbærrene.

I opskriften er brugt johannnesbrødkernemel. Det bruges til at give is en glat og fløjlsagtig konsistens, ligesom det er med til at hindre dannelsen af iskrystaller. Johannnesbrødkernemel blandes sammen med de øvrige tørre ingredienser og tilsættes blandingen af mælk og fløde. Det er vigtigt at isblandingen når en temperatur på mindst 80 grader i 2-3 minutter.

Skummetmælkspulver er ikke en nødvendighed i denne opskrift, men jeg synes at det tilfører noget mælkesmag til isen.

Blåbæris

Ret Dessert, Hygge
Keyword Blåbær, Hjemmelavet is, Is, Is uden æg
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Hviletid + frysetid 10 timer
Samlet tid 11 timer
Antal 1 liter
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Sådan gør du

  • Sukker, glukosepulver, skummetmælkspulver og johannesbrødkernemel blandes sammen i en lille skål.
  • Kom mælk og flødede i en gryde. Tilsæt de tørre ingredienser og varm blandingen op mens du rører i gryden. Lad gryden varme op til lige under kogepunktet.
  • Tag gryden af blusset og blend det hele godt sammen med en stavblender. Lad isblandingen køle af og stil den i køleskabet i mindst 4-5 timer (eventuelt natten over).
  • Skyl blåbærrene og kom dem derefter i en skål, Blend dem til en fin pure med en stavblender. Pres til sidst pureen igennem en finmasket si for at fjerne blåbærkernerne. Der skal bruges cirka 350 g pure.
  • Tag isblandingen ud af køleskabet. Rør først blåbærpureen i for siden at give det en tur med stavblenderen. Kom nu isblandingen i din ismaskine og kør isen efter anvisningerne til din ismaskine.
  • Kom den færdige is i en i forvejen afkølet isbøtte. Sæt låg på og stil den i fryseren i mindst 4-5 timer.

Noter

Har du ikke en Ismaskine.
Du kan snildt lave en god is uden en ismaskine. Kom i stedet isen i en beholder, der er stor nok til at du kan røre i isen under indfrysningen. Cirka hvert kvarter tager du isen ud af fryseren og rører den igennem for så at sætte isen tilbage i fryseren. Det fortsætter du med indtil isen har opnået en cremet konsistens.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin