Contorni (tilbehør)MadMit italienske køkkenOpskrifter
Hjemmelavet pizzasauce
At lave sin egen pizzasauce er ikke svært – og så smager det hjemmelavede nu engang bare bedst. Denne fyldige pizzasovs er lavet med udgangspunkt i min egen tomatpassata. Hvis du som jeg ofte får hjemmelavet pizza, så kan du med fordel lave en stor portion og så enten fryse ned til senere brug eller eventuelt henkoge det.
Har du ikke tomatpassata så tag udgangspunkt i en dåse hele eller grofthakkede tomater, som du enten blender eller moser med hænderne.
Denne pizzasauce her kan du også bruge til en hurtig gang pasta eller til en god gang frikadeller. Det er en god og enkel tomatsauce, som du i princippet selv kan arbejde videre med alt efter hvad du vil bruge den til.
Hjemmelavet pizzasauce
Antal 1.5 liter
Ingredienser
Sådan gør du
- Hak løgene fint og lad dem blive gennemsigtige i den varme olivenolie. Tilsæt de knuste tomater og bring det i kog. Bland nu tomatpuréen og krydderierne i, og reducer nu pizzasaucen ved svag varme i cirka 25 til 30 minutter.
- Kom pizzasaucen i rengjorte mellemstore glas (225 ml), der er skyllet godt med kogende vand. Luk glassene med det samme. Pizzasaucen kan holde sig frisk på køl i tætlukket glas i en uges tid Alternativt kan du også fryse pizzasaucen ned og så er holdbarheden omkring 3 måneder.
Buon Appetito!!