BagværkMadOpskrifter

Æbletærte med marcipan og kanel

Duften fra den kasse æbler som jeg lige havde hjembragt gav mig lyst til at ville bage en æbletærte. Her op til julemåneden med marcipan og kanel i højsædet så blev det så til en æbletærte med marcipan og kanel. Det blev en rigtig skøn og lækker tærte.

Denne æbletærte med marcipan er ganske enkel at lave. En mørdej som rulles ud og så med et fyld bestående af æbler, marcipan og kanel rørt sammen med lidt æg. Der er ikke megen arbejdstid i denne opskrift, hvor ventetid og bagetid er den største del af tiden.

Vi fik tærten som den var til eftermiddagskaffen men denne æbletærte vil også fint kunne serveres med lidt creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til.

Æbletærte med marcipan og kanel

Ret Bagværk, Brød, Kage
Køkken Dansk, Europæisk, Nordisk, Tysk
Keyword Efterår, Kage, Kanel, Marcipan, Æbler
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Hviletid i køleskab 30 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 6 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Mørdej

  • 200 g hvedemel
  • 70 g flormelis
  • 125 g smør (koldt)
  • 1 æg
  • 1 knsp salt

Tærtefyld

  • 500 g æbler (skrællet og skåret i små tern)
  • 200 g marcipan
  • 1 æg
  • 1 æggehvide
  • 75 g mandelflager
  • 5 g kanel

Sådan gør du

Mørdej

  • Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet og saltet
  • Tilsæt æg og flormelis. Ælt dejen hurtigt sammen til den er ensartet.
  • Stil mørdejen koldt i 30 minutter inden den rulles ud.
  • Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform (35 cm x 11 cm x 2,5 cm)

Tærtefyld

  • Ælt marcipanen med æg og æggehvide og bland derefter æbler, mandler og kanel i.
  • Fordel tærtefyldet på mørdejen og glat derefter fyldet jævnt ud.
  • Stik stjerner ud af den overskydende mørdej og læg dem oven på tærtefyldet.
  • Bag æbletærten i en forvarmet ovn ved 180 grader i cirka 35 minutter. Lad tærten køle af inden servering.

Noter

Server eventuelt æbletærten med en vaniljeis eller flødeskum til.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin