BagværkMadOpskrifter

Belgiske vafler serveret med ovnbagte klementiner

Jeg er ved at drukne i gode økologiske klementiner fra min spanske klementin-pusher. En blanding af naturens luner, coronavirus og fragtfirmaernes travlhed som følge ag den kraftige stigning i e-handlen, gjorde at mine spanske klementiner ankom lidt for tæt på hinanden. Selv den år lige næsten obligatoriske klementinmarmelade har efterlade mig en større mængde klementiner, som snart skal være brugt.

En god håndfuld klementiner blev brugt til eftermiddagskaffen, hvor de blev serveret som tilbehør til en omgang sprøde belgiske vafler, som i dagens anledning var blevet tilsat lidt reven klementinskal.

Vaflerne blev serveret med ovnbagte klementiner, som havde fået følgeskab af lidt rom, smør, sukker og pistacienødder. Selvom jeg ikke er den store fan af creme fraiche, så passede det syrlige nu meget godt til de belgiske vafler.

Belgiske vafler serveret med ovnbagte klementiner

Ret Bagværk, Kage
Køkken Amerikansk, Dansk, Europæisk, Nordisk
Keyword Bagværk, Belgiske Vafler, Eftermiddagskaffe, Hygge, Klementiner, Vafler
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Belgiske vafler

  • 130 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk natron
  • Reven skal af en klementin
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk smør (smeltet)
  • 1 æg
  • 175 ml mælk
  • 2 spsk rom

Tilbehør

  • 4 klementiner (uden skal)
  • 4 spsk smør
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk rom
  • 25 g pistacienødder (grofthakket)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Riv 4 stykker stanniol af, der er store nok til pakke en klementin ind i. Stil en klementin på hvert stykke. Bland smør med sukker, pistacienødder og rom. Kom en klat af smørblandingen på toppen af hver klementin. Fold derefter stanniolet med en kant sådan at smørblandingen og saften fra klementinen ikke løber væk. Anbring klementinerne på en bageplade og bag dem i den forvarmet ovn i 10 minutter.
  • Forvarm dit vaffeljern. Sigt mel, bagepulver og natron sammen i en skål. Tilsæt den revne skal af klementinen sammen med sukkeret. I en anden skål blandes smør, æg, mælk og rom sammen. Pisk det derefter gradvist sammen med melet indtil konsistensen er glat.
  • Kom dej i dit vaffeljern, luk låget og bag indtil vaflerne har fået en god farve og er godt hævet.
  • Halver vaflen og anbring de to halvdele på en desserttallerken. Pak klementinerne ud og læg en oven på hver vaffel. Tilsæt en skefuld creme fraiche og dryp derefter med det smeltede smør. Pynt evt med et lille drys sigtet flormelis på toppen og server med det samme.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin