FadeburetKrydderiblandingerMadOpskrifter

Hjemmelavet kreolerkrydderi

Næsten alle retter i det kreolske køkken bliver krydret med paprika, hvidløg og løg. Det kreolske køkken udspringer sig hovedsageligt fra New Orleans i staten Louisiana. Det kreolske køkken er i høj grad inspireret af det franske køkken med mange elementer fra såvel det afrikanske som det vestindiske køkken.

Der kan i supermarkederne findes flere krydderiblandinger, der sælges som kreolerkrydderi, men hvor for ikke lave den selv? I denne version har jeg taget udgangspunkt i en blanding uden salt, da den tiltænkte ret allerede får tilført salt via den bouillon, som indgår i retten. Den hjemmelavet kreolerkrydderi vil give et boost af smag til din ret, som kommer fra de tørrede krydderurter og krydderierne.

Hjemmelavet kreolerkrydderi

Ret Ingrediens, Tilbehør
Køkken Amerikansk, Kreoler, Louisiana, New Orleans
Keyword Krydderi
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Sådan gør du

  • Alle krydderierne blandes sammen eller kværnes i en morter til en fin ensartet blanding. Kom krydderiblandingen i en lufttæt beholder.

Noter

Opbevaring:
Holdbarheden er cirka 3 måneder, hvis opbevaret i en lufttæt beholder i et køligt, tørt og mørkst sted.

Der er så meget smag i dette kreolerkrydderi, at blandingen også vil gøre sig godt i andre opskrifter. Her er et par hurtige ideer til, hvordan du også kan bruge dette hjemmelavet kreolerkrydderi:

Rør 1 spsk kreolerkrydderi godt sammen med 2 ½ dl yoghurt naturale. Tilsæt ½ dl olivenolie, lidt lime, salt og peber efter smag og rør det hele godt sammen. Denne cremet sauce kan serveres til grillet kylling eller fisk, eller den kan bruges som en salatdressing.

Rør 1 spsk kreolerkrydderi sammen med 200 g flødeost. Kom lidt chiliflager på toppen og server det sammen med tortillachips.

Tilsæt 1 tsk af krydderiblandingen når du sauterer løg til saucer, gryderetter eller supper.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin