Annonce
Contorni (tilbehør)GastronomiMadMit italienske køkken

Hjemmelavet pizzasauce

At lave sin egen pizzasauce er ikke svært – og så smager det hjemmelavede nu engang bare bedst. Denne fyldige pizzasovs er lavet med udgangspunkt i min egen tomatpassata. Hvis du som jeg ofte får hjemmelavet pizza, så kan du med fordel lave en stor portion og så enten fryse ned til senere brug eller eventuelt henkoge det.

Har du ikke tomatpassata så tag udgangspunkt i en dåse hele eller grofthakkede tomater, som du enten blender eller moser med hænderne.

Denne pizzasauce her kan du også bruge til en hurtig gang pasta eller til en god gang frikadeller. Det er en god og enkel tomatsauce, som du i princippet selv kan arbejde videre med alt efter hvad du vil bruge den til.

Hjemmelavet pizzasauce

Ret Pizza, Tilbehør
Køkken Italien
Keyword Hjemmelavet, Pizza, Pizzasauce, Tomater, Tomatsauce
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 1.5 liter
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 1250 ml tomatpassata
  • 200 g tomatkoncentrat
  • 3 løg (finhakket)
  • 3 tsk basilikum tørret
  • 3 tsk oregano tørret
  • 2 tsk rosmarin tørret
  • 1 tsk havsalt fint
  • 1 tsk sukker
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Hak løgene fint og lad dem blive gennemsigtige i den varme olivenolie. Tilsæt de knuste tomater og bring det i kog. Bland nu tomatpuréen og krydderierne i, og reducer nu pizzasaucen ved svag varme i cirka 25 til 30 minutter.
  • Kom pizzasaucen i rengjorte mellemstore glas (225 ml), der er skyllet godt med kogende vand. Luk glassene med det samme.
    Pizzasaucen kan holde sig frisk på køl i tætlukket glas i en uges tid Alternativt kan du også fryse pizzasaucen ned og så er holdbarheden omkring 3 måneder.

Buon Appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also
Close
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: