GastronomiMad

Julesild med appelsin, nellike og kanel

Med denne opskrift på julesild med appelsin, nellike og kanel forvandler du nemt, de fra supermarkedet, indkøbte marinerede sild til en både festlig og farverigt indslag på frokostbordet.

Mon ikke vi alle kender det når der bydes til julefrokost. Ofte er det de klassiske marinerede sild sammen med kryddersild og karrysild, der serveres. De smager dejligt men indimellem er lidt variation nu rart.

Specielt de marinerede sild er lette at omdanne til en helt anden ret. På kort tid kan du lave sild i flere variationer. Her med appelsin og kanel, men hvad med sild i tomat eller sennepssild eller…. Der er ingen grund til at lade dine gæster vide, at sildene kommer fra samme spand

Julesild med appelsin, nellike og kanel

Ret Frokost, Julefrokost
Køkken Dansk, Hollandsk, Nordisk, Tysk
Keyword Fisk er sundt, Frokost, Julefrokost, Sild
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 8 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 500 g marinerede sild
  • 1 appelsin (gerne økologisk)
  • 1 rødløg (i skiver)
  • 5 kryddernelliker
  • 5 peberkorn (sorte)
  • 1 kanelstang
  • 1 spsk dild (tørret)

Sådan gør du

  • Hæld lagen fra sildene men gem den. Sildene skæres i mundrette bider.
  • Skyl appelsinen og del den i to halve. Pres saften ud af den ene halve appelsin. Den anden halvdel skæres ud i tynde skiver og derefter i mindre stykker.
  • Pil rødløget og skær det i tynde skiver.
  • Bland sildelagen med appelsinsaften, Vend derefter sild, appelsinstykkerne, krydderier og rødløg i et glas,
  • Kom lagen over sildene. Sørg for at alle ingredienerne er dækket af lagen. Sildene er nu klar til servering, men kan med fordel stå og trække 24 timer inden servering.

Noter

Har du frisk dild kan du med fordel bruge det fremfor tørret dild. Brug da omkring 1,5 dl frisk dild, som hakkes fint inden det blandes med sildene.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: