GastronomiMad

Kartoffel- og sellerisuppe

Kartoffel- og sellerisuppe går til både fest og hverdag. Her er det i udgave af en festlig forret, som let kan gøres mere hverdagsagtig hovedret, ved at gøre portionen lidt større.

Her har jeg brugt smuldret parmaskinke i tynde skiver, som kom i ovnen samtidig med at jeg begyndte at snitte grøntsager. Det er ikke så afgørende for suppen at du lige bruger parmaskinke- Det kunne lige så godt have været baconskiver eller eksempelvis salami.

I denne festlige version blev suppen serveret med lidt trøffelolie, hakket persille, smuldret parmaskinke og så nogle hjemmebagte ostestænger.  

Kartoffel- og sellerisuppe

Ret Forret, Hovedret
Køkken Dansk
Keyword Forret, Grøntsager, Kartofler, Knoldselleri, Suppe
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 500 g kartofler
  • 200 g knoldselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk smør
  • 8 dl grøntsagsboullion
  • dl piskefløde
  • ½ tsk salt
  • tsk hvid peber

Topping

  • 100 g parmaskinke (tynde skiver)
  • Persille (Hakket)
  • Trøffelolie

Sådan gør du

  • Kartofler og knoldselleri skrælles og skæres i små tern.
  • Hvidløg pilles og hakkes fint og svitses derefter i smørret ved middel varme uden at tage farve. Tilsæt kartofler og knoldsellerien, og lad dem stege med i 4-5 minutter.
  • Tilsæt grøntsagsboullionen og lad det koge i cirka 15 minutter indtil rodfrugterne er møre. Med en stavblender blendes rodfrugterne til en pure. Tilsæt piskefløden og kog suppen op igen. Smag til med salt og peber.

Topping

  • Varm ovnen op til 200 grader.
  • Fordel parmaskinken på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i cirka 15 minutter indtil de er blevet stive og hårde. Lad stykkerne køle lidt ned inden de smuldres.

Servering

  • Kom suppe op i hver suppeskål. Kom det der svarer til 1 tsk trøffelolie over hver tallerken. Fordel det i en tynd stråle fra midten og lidt ud. Kom derefter lidt hakket persille og smuldret parmaskinke på suppen.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: