GastronomiMad

Råstegte kartofler i airfryeren: Sådan gør du

Råstegte kartofler i airfryeren har for mig i flere år været et stort hit fremfor de klassiske hvide kartofler. Det er så enkelt at ordne kartoflerne, skære dem i mundrette bider, tilføre en spiseskefuld olie og eventuelt give dem lidt krydderi sammen med saltet.

Hvem elsker ikke sprøde råstegte kartofler? Airfryeren sørger for at alle siderne på kartoflerne bliver super sprøde og vil være perfekt som tilbehør til en bred vifte af kød-, fiske- eller græntsagsretter.

Indrømmet! Der er ikke noget som slår de danske kartofler når de er sæson, men udenfor den sæson står de råstegte kartofler i airfryeren for hovedparten af måltiderne. Fordelen er, udover det mindre forbrug af olie sammenlignet med både stegning i ovn og på pande, at airfryeren er hurtigere at opvarme end ovnen og samtidig bruger mindre strøm.

Råstegte kartofler i airfryeren

Ret Tilbehør
Køkken Dansk, Europæisk, Nordisk
Keyword ActiFry, Airfryer, Kartofler, Tilbehør
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Udstyr

Airfryer (Affiliatelink)

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk groft salt

Sådan gør du

  • Hvis du vil lave råstegte kartofler med skrællen på, så vask først kartoflerne og skrub dem grundigt med en børste, så skrællen bliver pæn og ren. Ellers skræller du kartoflerne inden du skærer dem i mundrette bider (eller hvad størrelse der nu passer dig bedst).
  • Bland saltet med olivenolien i en stor skål. Kom nu kartoflerne i skålen og bland det hele godt sammen, så olien og saltet bliver fordelt godt fordelt på kartoflerne.
  • Kom nu kartoflerne i airfryerens kurv og indstil airfryeren til 200°C og en stegetid på 25 minutter.
  • Når halvdelen af stegetiden er gået tages kurven ud og rystes en gang.
  • Sæt kurven tilbage i din airfryer, og fortsæt med at stege dine kartofler indtil de er gyldenbrune. Det tager cirka 25 minutter.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: