MadOpskrifter

Kunsten at vælge den rette grill

Sommeren er i fuld gang og tilbudsaviserne  boomer nu med massevis af tilbud til grillfolket. Har du ingen grill selv kan du stadigvæk nok at komme med på sommerens grillbølge. Der er tusindvis af muligheder for dig der står og skal købe din første grill, at det kan nærmest virke overvældende at skulle vælge en grill. En god start er at kunne kende forskel på de forskellige typer grill, som er på markedet.

Kulgrill

En kulgrill er en af de mest anvendte typer af grill og findes i alle former og størrelser – og ikke mindst priser. Det er kulgrillen som vi forbinder med den originale og klassiske grilloplevelse.

En kulgrill kræver, at du køber kul og tændvæske, til hver gang du skal grille. Så kræver en kulgrill tid for at grillen opnår den optimale varme. Grillen også renses efter brug hver gang.

Gasgrill

En gasgrill er også en mulighed, der ses mere ofte i de danske haver. Som kulgrillen fås gasgrillen også i alle størrelser og priser. Med en gasgrill er det både nemt og hurtigt at tilberede familiens aftensmad på terrassen. Med en gasgrill skal du ikke bekymre dig om osende kul og lange ventetider før grillen er klar til brug. En gasgrill opvarmer hurtigt og det er samtidig utrolig nemt at kontrollere varmen, så du opnår den helt rette temperatur til langtidsgrilning i weekenden eller en hurtig grillaften på terrassen på en travl hverdagsaften.

Naturgasgrill

En naturgasgrill er en lidt mere kompliceret sag end en mindre grill, da den kræver mere plads. En naturgasgrill er beregnet til at blive tilsluttet direkte til dit hjems naturgaslinje. Naturgasgrillen har samme fordele som en almindelig naturgasgrill – men er mest velegnet i forbindelse med etablering af et udekøkken.

Hvad du skal overveje, når du køber din første Grill

Et par ting som du bør overveje, når du skal købe din første grill. Husk, at hver type grill har sine fordele og ulemper. Du skal overveje fordele og ulemper og derefter beslutte, hvad der er rigtigt for dig.

Prisen på en grill kan variere fra ekstremt billigt til meget dyre, afhængigt af type og tilhørende funktioner. Hvis du er på udkig efter en billigere grill, så bør du overveje en kulgrill, som kan fås i supermarkeder fra under 100 kr. og opefter. Prisen på en gasgrill starter typisk for de mindre ved omkring 500 kr. En naturgasgrill koster typisk omkring 8000 kr. – og dertil kommer så installation på typisk omkring 5000 kr. (men så løber du heller ikke tør for gas når du griller).

Smagen af grill

Hvis du vil have en ægte røget smag kan du med fordel vælge en kulgrill. I en kulgrill kan du styre smagen ved at ændre typen af det træ eller træflis, som du bruger.

Plads

Endelig bør du overveje hvor meget plads som du har til rådighed. Når grillen ikke er i brug skal du have plads til at opbevare den. Men måske bliver du så bidt af at grille at grillsæsonen er hele året rundt…..

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin