Marmelade, syltetøj og gele

Daddelcreme

For beduinerne i de store ørkenområder i den arabiske verden betragtes dadler som ørkenens brød. Daddelpalmens tørrede frugter har et højt sukker- og kalorieindhold, ligesom dadler er flydt med massevis af nyttige vitaminer.

Denne hjemmelavede dadelcreme er et godt alternativ til almindeligt sukker. Samtidig er daddelcreme hurtigt og nemt selv at lave. Her er kun brugt dadler og vand.

Som udgangspunkt kan du lave din daddelcreme af enhver type dadel. Selv synes jeg at Medjool dadler er de bedste i forhold til både smag og konsistens. Du kan finde dem i helsekostbutikker og i de fleste supermarkeder.

Selve tilberedningen af daddelcremen er meget enkel. Først halverer og udstener du dadlerne. Dernæst kommer du dem i en skål med vandet og lader dem trække natten over. Næste dag pureres det hele til en fin creme, og er derefter klar til at komme på glas. Opbevar dem i køleskabet og holdbarheden er et par måneder.

Daddelcreme

Ret Grill, Morgenmad, Tilbehør
Køkken Internationalt, Mellemøsten, Nordafrika
Keyword Dadler, Dip, Grill, Morgenmad, Snack, Sundt, Tilbehør
Antal 4 portioner
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 200 g dadler
  • 2 dl vand

Sådan gør du

  • Udsten dadlerne og skær dem i mindre stykker. Udblød dadlerne i vand natten over.
  • Blend dadlerne med stavblenderen til cremen har en meget fin konsistens. Juster eventuelt konsistensen på cremen med vand.
  • Kom daddelcremen på rengjorte glas og opbevar dem i køleskabet. Holdbarhed 2 måneder eller mere.

Noter

Daddelcremen kan bruges som dip til grillet mad eller som smørpålæg til morgenmad eller som mellemmad.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin