Annonce
BagværkGastronomiMad

Ølkage

Jeg har længe haft lyst til at bage en ølkage efter, at jeg hørte den omtalt blandt sønderjyder. Her 3. søndag i advent var tanken ellers, at jeg ville have brugt dagen – eller noget af dagen – på at bage småkager, men tiden løb fra mig. Og netop ingen tid tager det at bage denne kage. Alle ingredienserne kan røres sammen på få minutter og så klarer ovnen resten af arbejdet.

Selv om ølkagen oftest i Danmark oftest forbindes med Sønderjylland, så er det en kagetype, der er ganske udbredt verden over. Typisk indgår i ølkager en eller anden form for frugt, ligesom der her er brugt rosiner og sukat.

Denne ølkage smager, med sine ingredienser, dejligt julet og spises typisk med smør på.

Ølkage

Ret Bagværk, Brød, Kage
Køkken Dansk, Tysk
Keyword Brød, Jul, Krydderkage, Vinter
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 5 minutter
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 400 g mel
  • 400 g brun farin
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk allehånde
  • 1 tsk nellike
  • 1 tsk ingefær
  • 33 cl hvidtøl eller en mørk øl
  • 50 g hakket sukat
  • 75 g rosiner

Sådan gør du

  1. Bland mel, natron, bagepulver, brun farin og krydderierne i en skål,

  2. Rør øllet i.

  3. Bland sukat og rosiner med 1 spsk mel og rør det derefter i dejen

  4. Kom dejen i en godt smurt franskbrødsform og bag kagen i en god time ved 175 grader.

  5. Lad ølkagen køle lidt i formen før den vendes ud på en bagerist for at blive kold.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin