Italiensk mad

Parmigiano Reggiano Night 2016

Hvis der er noget, som italienerne går op i, så er det mad. Ja ikke bare mad – men god mad. Italien er stolte af deres egne produkter og gør gerne en stor indsats fore at forsvare deres brands mod dårlige efterligninger. Den stolthed mærker jeg selv indimellem når jeg på sociale medier har delt opskrifter skrevet på dansk. Flere gange har italienske venner eksempelvis nævnt, at det ikke hedder “parmesan” men “Parmigiano Reggiano”. Måske årets Parmigiano Reggiano Night er det rette tidspunkt til at droppe brugen af ordet “parmesan”.

Parmigiano Reggiano Night 2016 er en efterhånden tilbagevende tradition, arrangeret af Consorzio del Formaggio Parmigiano-Reggiano, hvor hensigten er at mødes med gode venner omkring et hyggeligt måltid mad. Det er en aften, hvor der er fri leg, så længe Parmigiano Reggiano indgår i opskriften.

Parmigiano Reggiano, der har været brugt i madlavningen lige siden oldtiden, er en meget alsidig ost, der kan anvendes i et utal af måder. Den kan være et måltid i sig selv og eksempelvis spises i små bidder til et glas vin eller eksempelvis, som jeg valgte til  Parmigiano Reggiano Night, som Parmigiano Reggiano Chips. Parmigiano Reggiano er også velegnet som et krydderi, hvor den giver både smag og aroma til retten. Parmigiano Reggiano indgår også som ingrediens i mange opskrifter – eksempelvis som fyld i tortellini.

Jo ældre en Parmigiano Reggiano er desto mere smag og aroma har osten. Udstyret med 2 stykker Parmigiano Reggiano, som havde lagret i 30 måneder, blev menuen for Parmigiano Reggiano Night 2016:

Husk der er intet til hindrer for at lave din egen Parmigiano Reggiano Night – den kan holdes hele året rundt og lige så tosset som du vil!

God fornøjelse!

 

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin