Annonce
BagværkBrødGastronomiMad

Sesambrød med kvark

Det her sesambrød med kvark var en tiltrængt succesoplevelse. Det artede sig, som jeg ønskede det og hævede flot. Det plejer mine brød nu at gøre, men da jeg var løbet tør for almindeligt gær, har jeg forsøgt mig med at bage brød med tørgær et par gange. Det var ikke det mest vellykkede, hvor jeg specielt savnede volumen i brødene. Men måske lige en tand for meget at starte bilen og køre 20 km for en pakke gær eller 2 i disse corona-tider.

Men indrømmet det var nu dejligt med friskbagt brød med en god og dejlig saftig krumme. En ostemad ville have været dejlig, men min netop færdige appelsinmarmelade var nu det bedste.

Sesambrød med kvark

Ret Bagværk, Brød
Køkken Dansk
Keyword Bagværk, Brød, Morgenmad
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Hævening + efterhævning 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 5 dl letmælk
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 50 g sesamfrø
  • 2 tsk salt
  • 250 g kvark
  • 800 g hvedemel

Til pensling:

  • 1 æg
  • Sesamfrø

Sådan gør du

  1. Lun mælken i en gryde så det er fingervarmt. Udrør gæren i den lune mælk. Tilsæt fuldkornshvedemel, sesam og salt. Bland kvarken i og tilsæt så hvedemelet lidt ad gangen.

  2. Ælt dejen godt igennem så den bliver blank og smidig. Stil dejen til hævning ved stuetemperatur med et klæde over, til den har fordoblet sit omfang.

  3. Ælt dejen godt igennem så den bliver blank og smidig. Stil dejen til hævning ved stuetemperatur med et klæde over, til den har fordoblet sit omfang. Ælt og form dejen til et stort brød eller 2 mindre. Rids brødet med en skarp kniv og lad det efterhæve i 30 minutter.

  4. Pensl med æg og drys med sesamfrø, Bag brødet ved 225 grader (normal ovn) i de første 15 minutter, og sænk derefter ovnens temperatur til 200 grader. Bager du et stort brød er bagetiden omkring 45 minutter. Bager du to små brød er bagetiden cirka 30 minutter.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin