Annonce
BagværkGastronomiMad

Specier – når det enkle er godt

Specier er vel et af de mest enkle julesmåkager som findes. I hvert fald hvis vi tager udgangspunkt i grundopskriften. Her er jeg gået på jagt i min mors gamle opskrifter. Blandt disse er nedenstående opskrift, som min mor troligt har fulgt fra siden slutningen af 60’erne. Her har man alle muligheder for at lege videre. Typisk ser jeg specier med chokolade eller citron, men når alt kommer til alt er det kun din egen fantasi, som sætter grænsen for hvad der er muligt.

Jeg så i en gammel kogebog en opskrift på specier, hvor der skulles blandes piske æggehvider i dejen og dejen skulle sættes med skeer på bagepladen. Det er en noget andet form for specier end dem vi ser i dag. Og så må tiden vise om jeg giver mig i kast med den gamle opskrift.

Specier

Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 500 g mel
  • 400 g margarine
  • 150 g flormelis

Sådan gør du

  1. Ingredienserne æltes godt sammen. Rulles ud i en lang pølse og sættes koldt til næste dag.

  2. Skæres i skiver og bages ved 200 grader i 7 minutter.

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin