Italiensk Vin

Barolo: Vietti på amerikanske hænder

Nyheden om at det kendte Barolohus Vietti er blevet solgt til amerikanske Kyle Krause for – rygtevis – 60 millioner euro (knap 450 millioner danske kroner) fik mig til at tænke på en snak jeg havde for nogle år siden havde med en ældre vinproducent af Barbaresco. Han havde – for det tilfælde at en rig japaner kom forbi – fået lavet salgsmateriale til sin vingård. Hans pris var kendt af alt og alle på den lokale cafe, hvor det var den gængse opfattelse var at hans vingård aldrig ville kunne forrente købsprisen.

Spørgsmålet er om Viettis salg til Kyle Krause er starten på samme udvikling, som vi f.eks. har været vidne til i Bourgogne og Bordeaux, hvor udenlandske rigmænd har opkøbt vinslotte i stor stil. En udvikling der har ført til markante stigninger i prisen for vinmarker. En udvikling som gør det økonomisk svært for den unge generation at købe egne vinmarker.

Kyle Krause købte sidste år vinhuset Enrico Serafino, ligesom han har været særdeles aktiv med opkøb af vinmarker, hvor det er blevet til omkring 15 ha fordelt på mindre marker som Codana i Castiglione Falletto, Mosconi, Le Coste og Bricco Ravera i Monforte d’Alba samt Briccolina, Meriame og Teodoro i Serralunga d’Alba. Tanken er, at disse marker fremover skal være en del af Vietti således, at det samlede areal for Vietti bliver ca. 50 ha vinmarker foruden de ca. 5 ha, som Vietti i dag lejer af andre.

Umiddelbart vil salget af Vietti nok ikke få betydning for os som forbrugere. Det vil stadigvæk være Luca Currado, som vil være ansvarlig for driften af vingården og garant for kvaliteten. Den største bekymring er i Piemonte om det vil sætte skub i processen med opkøb fra udenlandske rigmænd. En debat som i høj grad minder om vores egen debat i Danmark om hvor vidt udlændinge skal have lov at købe sommerhuse.

 

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: