MadOpskrifter

Braiserede svinekæber

Braiserede svinekæber er en rigtig vinterret. Der er ikke noget mere hyggeligt end duften fra gryden eller stegesoen når svinekæberne står og simre nogle timer. Svinekæber betragtes som en billig udskæring, der ofte er billigere end andre udskæringer. Ved at braisere svinekæberne kan du forvandle denne billige udskæring til et lækkert og imponerende måltid.

Svinekæber har en fyldig og saftig smag. Når kødet braiseres langsomt, bliver det mørt og smelter næsten i munden. Braiseringsprocessen giver også smagene mulighed for at trænge ind i kødet, hvilket resulterer i en vidunderlig saltet og smagfuld ret.

Svinekæber har en stor mængde bindevæv, som nedbrydes under braiseringsprocessen, hvilket resulterer i en mør og fugtig tekstur. Kollagenet i kinderne bliver til en silkeblød sauce, som er med til at give retten et ekstra lag af dybde.

Der er mange måder, at servere braiserede svinekæber på. Her har jeg valgt at braisere svinekæberne i oven i 3 timer ved en lav temperatur på 160 grader. Som tilbehør valgte jeg en klassisk kartoffelmos tilsat lidt rodfrugter. Kødet kan også bruges til eksempelvis at lave sliders, tacos eller som fyld i dumplings.

Braiserede svinekæber er blevet en populær ret i mange madkulturer verden over. Hvis du selv er på udkig efter et både smagfuldt og mørt stykke kød til en fornuftig pris så prøv denne ret. Svinekæber er ofte på tilbud i vinterhalvåret.

Braiserede svinekæber

Ret Aftensmad
Køkken Internationalt
Keyword Hygge, Simremad, Stegeso, Svinekæber, Svinekød, Vinter
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 45 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Svinekæber

  • 1 kg svinekæber
  • 300 g bacon tørsaltet
  • 2 spsk smør
  • 200 g løg i tern grove (2 cm)
  • 150 g gulerødder i skiver
  • 200 g knoldselleri i fine tern
  • 3 spks tomatpure
  • 2 spsk mel
  • 5 dl rødvin
  • 1 porre i skiver
  • 1 laurbærblad
  • ½ bundt bredbladet persille finhakket
  • 5 peberkorn knuste
  • 5 korianderkorn knuste
  • 2 fed hvidløg
  • tsk salt

Sådan gør du

Svinekæber

  • Den rå svinekæbe har kraftigt rødt muskelkød med en grov marmorering og et tykt lag bacon, den såkaldte fedtkind, som slagteren oftest allerede har skåret fra. Er fedtkinden skåret, af skal du være forsigtig når du pudser svinekæberne af. Sølvskindet smelter, når du braiserer kæberne, og her har du brug for alt fedtindholdet for at tilføje smag. Når svinekæberne serveres er de væk.
  • Rengør og skær alle grøntsager ud i grove tern og skiver.
  • Skær dit bacon ud i tern og svits det på en tør stegepande til de er gyldne. Hvis der ikke smelter fedt nok af baconen, så tilsæt lidt smør til panden. Når baconen er sprødt tages det af stegepanden og stilles til side.
  • Tilsæt nu en klat smør og brun svinekæberne af ved mellemhøj varme. Svits svinekæberne af flere omgange i cirka 5 minutter. Læg svinekæberne i stegesoen.
  • Skru ned for varmen, dup madlavningsfedtet af, tilsæt eventuelt lidt mere smør. Brun derefter løg, gulerødder og selleri i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt tomatpuré og mel. Brun videre i ca. 5 minutter.
  • Hæld rødvinen i, bring det i kog. Lad det simre et par minutter inden du hælder det over svinekæberne i stegesoen.
  • Tilsæt porren og de øvrige ​​ingredienser, inkl. hvidløgsfed. Kom stegesoen i ovnen ved 160 grader i ca. 3 timer.
  • Smag til med salt og peber, og drys lidt friskhakket persille over inden servering.

Noter

Ideel til kartoffelmos.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin