MadMit italienske køkkenOpskrifterPrimo (mellemretter)

Penne all’arrabbiata

En klassiker fra det populære romerske køkken er Penne all’arrabbiata. En velsmagende ret, der ikke bare er udødeliggjort i talrige film, men med sin stærke smag også er blevet synonymt med italiensk hygge.

Penne all’arrabbiata er en pastaret, som er hurtig og nem at lave. Det er en ret som kan spises året rundt og til enhver lejlighed. Om det er den hurtige frokost eller til en italiensk middag med familie og venner så gør denne pastaret lykke.

Penne all’arrabbiata stammer oprindeligt fra Rom og regionen Lazio, hvor den meget ofte indgår i et måltid. Ingredienserne er få og lokale og er i lighed med retter som Bucatini all’amatriciana  og Spaghetti alla carbonara,  nu berømt over hele verden.

Arrabbiata betyder “vred” på italiensk og hentyder til det stærke i retten. Med det stærke er tale om chillipeber. Hvor vred du vil have din pasta styrer du selv. I min version af pasta all’arrabbiata er der brugt penne rigate, friske solmodne tomater, frisk chilliepeber og på toppen et drys hakket persille.  Ingen pastaret uden ost – og her er naturligvis brugt lidt friskrevet pecorino romano.

Penne all’arrabbiata

Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Keyword Hurtigt mad, Hverdagsmad, Italien, Nem mad, Pasta, Tomater
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 5 modne tomater San Marzano hvis det kan fås
  • 300 g penne rigate
  • 3 fed hvidløg
  • 2 chili peber
  • Olivenolie
  • Hakket persille
  • Pecorino Romano
  • Salt

Sådan gør du

  • Lav saucen til penne all'arrabbiata, mens vandet koger ogpastaen koger. Kom 2-3 spiseskefulde olie på en stegepande, det knuste fed hvidløg og de(n) hakkede chilipeber efter at have fjernet alle kernerne. Temperaturen på komfuret skal være moderat da hensigten er, at olien skal få smag, men ikke brænde. Halver tomaterne, fjern kernerne og skær derefter tomaterne i små tern.
  • Fjern hvidløget fra panden og kom tomatterningerne ved. Steg dem i et par minutter, indtil du får en homogen sauce. Når pastaen er kogt al dente, hældes vandet fra og kommes direkte i saucen.
  • Bland det hele godt sammen, så pastaen bliver vendt godt i tomatsaucen. Serveres med lidt hakket persille på toppen og revet pecorino efter egen smag.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin