Mit italienske køkkenPrimo (mellemretter)

Bagt pasta med salsiccia og taleggio

Bagt pasta med salsiccia og taleggio er endnu en meget velsmagende og solid ret fra det italienske køkken. Det er en ret, som du nemt kan tilberede i forvejen. Lad den stå i køleskabet og sæt den i ovnen en god halv times tid før den skal serveres.

Til denne ret har jeg brugt rå salcissia, som du efterhånden ofte kan finde i de  danske supermarkeder. Kan du ikke finde det, så brug eksempelvis en medisterpølse i stedet.

Til bagt pasta med salsiccia og taleggio kan du bruge en færdiglavet béchamel, men den hjemmelavede kan efter min mening ikke slås, så hvis du vil kan du tilberede den efter opskriften nedenfor. Béchamelsauce er meget enkel at lave. Du skal blot være opmærksom på et par ting, og den er klar på 15 minutter.

Bagt pasta med salsiccia og taleggio

Ret Aftensmad, Pasta
Køkken Italien
Keyword Italien, Mit italienske køkken, Parmigiano Reggiano, Pasta, Salsiccia, Taleggio
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 400 g penne rigate
  • 400 g salsiccia
  • 1 fed hvidløg hakket
  • 1 spsk tomatpure
  • 1 kvist salvie
  • 3 dl bechamel
  • 200 g Taleggio i tern
  • 50 g Parmigiano Reggiano revet
  • Olivenolie
  • Salt efter behov

Bechamel

  • 30 g smør
  • 30 g mel
  • 3 dl mælk
  • Muskatnød revet
  • Salt

Sådan gør du

  • Start med at koge 400 g penne rigate i en gryde fuld af kogende saltet vand, og når der er et par minutter tilbage af kogetiden, tager du pastaen af varmen og hælder vandet fra. Lad pastaen køle af.
  • Varm et skvæt olivenolie op i en stor pande og steg hvidløget, så snart olien er varm. Så snart hvidløget er blevet blødt tilsættes de 400 g salsiccia uden skind sammen med en kvist salvie. Brun derefter pølsen godt, smuldr den med en gaffel.
  • Når salsicciaen er stegt tilsættes tomatpure og en skvæt vand. Rør det hele godt sammen og lad blandingen stege videre i et par minutter, hvorefter der slukkes for varmen og det hele køles af
  • Bland nu pastaen med salsicciaen, tilsæt béchamelsaucen, 150 g af Taleggioen og Parmigiano Reggianoen. Rør det hele godt sammen og fordel det i et smurt ovnfast fad (22×35 cm). Drys de resterende 50 g Taleggio over toppen.
  • Sæt fadet i ovnen og lad retten bage ved 180 C (over-/undervarme) i cirka 30 minutter.

Bechamel

  • Smelt først smørret i en gryde med høje sider, og når det begynder at stege, hældes melet i, mens der røres hurtigt rundt med et piskeris, Pas på, at der ikke bliver klumper tilbage.
  • Steg melet med smørret ved høj varme, indtil det får en flot gylden farve. Pas på at melet ikke brænder på.
  • På dette tidspunkt har du fået det, der kaldes roux. Det er grundlaget for béchamelsaucen Nu er der kun tilbage at tilsætte mælken under konstant omrøring, indtil den begynder at koge.
  • Tilsæt salt og muskatnød, Dæk med låg og lad saucen koge videre i 10 minutter indtil saucen er tyknet. Rør af og til, så den ikke sætter sig i bunden.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin