Opskrifter

Hjemmelavet lemon curd

Madlavning med bagtanke var årsagen til at jeg gav mig i kast med en omgang hjemmelavet lemon curd. Det er ikke fordi hjemmelavet lemon curd er et stort projekt at give sig i kast med – ja det er nærmest lidt som at lave risotto – en cirka 20 minutters koncentreret arbejdsindsats.

Udover at jeg selv holder meget af både duften og smagen af citroner var bagtanken at lokke (motivere) min bedre halvdel til at lave en portion af hendes scones og nå ja en roulade med hjemmelavet lemon curd som fyld. Jeg kunne selv have kastet mig over det at lave begge dele selv, men når jeg ved at fruen er god til begge dele, så viger jeg gerne køkkenet for et øjeblik.

Lemon curd kommer fra det engelske køkken, hvor det er et både velsmagende og ikke mindst velduftende tilbehør til den berømte engelske eftermiddagste. Lemon curd har en tyk cremet konsistens – lidt som en vaniljecrem – og intens smag af citroner passer særdeles godt til kager, som fyld i småkager eller bare på et ristet stykke brød. Det er en creme, der i sin anvendelse minder lidt om vores måde at bruge marmelade på.

Når der er taget hul på glasset, skal det opbevares i køleskabet. Mulighederne for at anvende lemon curd i andre retter, herunder desserter, er uendelige. Det er kun din egen fantasi som sætter begrænsningerne.

Ingredienserne til lemon curd er få. Basalt set kun citronsaft, citronskal, sukker, æg og smør. Her har jeg brugt økologiske citroner og valgt de citroner der fremstod mest aromatiske og velduftende. Sukkeret var almindeligt bagesukker, der smelter lettere. Æggene bestemmer farven på din lemon curd. Jo mørkere æggeblomme desto flottere gylden lemon curd vil du få.

Lemon Curd

Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 4 citroner (saft og skal)
  • 170 g sukker
  • 3 æg
  • 60 g smør

Sådan gør du

  • Start med at rive skallen på citronerne og pres derefter saften ud af dem. Si eventuelle urenheder fra.
  • Sæt en lille gryde over ved svag varme og smelt smørret sammen med sukkeret under omrøring.
  • Tilsæt æggene og pisk rundt i gryden i nogle få sekunder inden du tilsætter citronsaft og den revet citronskal. Husk: Det må ikke koge!
  • Bliv ved med at piske indtil det begynder at tykne og får konsistens af en let kagecreme
  • Hæld din lemon curd  gennem en si og ned i et rengjort og skoldet glas.
  • Opbevares på køl

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin