DesserterDolci (desserter)Mit italienske køkkenOpskrifter

Panna cotta med nougat

Panna cotta med nougat er en variant af den klassiske panna cotta, der efter sigende skulle stamme fra Piemonte i det nordlige Italien. Panna Cotta, som betyder “kogt fløde” på italiensk, er en klassisk dessert som efterhånden har taget hele verden med storm.

Den traditionelle panna cotta er lavet af en enkel blanding, der hovedsageligt består af fløde, sukker og husblas, som giver desserten sin unikke halvfaste, men dog stadigvæk cremede konsistens. Det menes, at opskriften går tilbage til begyndelsen af 1900-tallet, men lignende desserter kan spores endnu længere tilbage i Italiens kulinariske historie.

Den klassiske Panna Cotta laves ved forsigtigt at opvarme fløde og sukker sammen og derefter blande det med blødgjort husblas, indtil det er helt opløst. Blandingen hældes derefter i forme eller glas og afkøles, indtil den er stivnet. Traditionelt serveres den med et dryp karamel eller bærcoulis, men variationerne er ubegrænsede.

Mange kokke har efterhånden lavet panna cotta med forskellige smage som vanilje, kaffe, chokolade, frugt eller som her med nougat. Panna cotta pyntes normalt med frugtkompot, nøddepraliné eller endda friske krydderurter for at give desserten et moderne twist.

Selv synes jeg, at styrken i en panna cotta ligger i dens enkelhed og i kontrasten mellem teksturer; den cremede fløjlsagtige bund mod den ledsagende sauce eller garniture giver desserten en god balance, der ikke føles alt for tung, hvilket gør den til en perfekt afslutning på et måltid.

Panna cotta med nougat

Ret Dessert
Køkken Internationalt
Keyword Dessert, Mit italienske køkken, Nougat, Panna Cotta
Tilb. tid 15 minutter
Køleskab 3 timer
Samlet tid 3 timer 15 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

 • 5 ark husblas
 • 100 g nougat
 • 4 dl piskefløde
 • 2 dl sødmælk
 • 60 g sukker
 • 1 tsk vaniljeekstrakt
 • 2 spsk vand
 • 4 spsk mandelflager
 • 1 tsk Kakaopulver

Sådan gør du

Panna cotta

 • Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Skær nougaten i tern. Varm fløden op med mælken, 40 g sukker vanilje og nougat op til lige under kogepunktet, mens du rører rundt i gryden. Tag gryden af varmen. Vrid husblas for vand og kom det i gryden. Rør godt rundt, til husblassen er smeltet.
 • Hæld forsigtigt nougatmassen i 4 dessertglas (ca. 2 dl i hvert) og stil derefter de fyldte glas på køl i mindst 3 timer.

Pynt

 • Til pynt karamelliseres de sidste 20 g sukker med 2 spsk. vand på en pande, indtil det er gyldenbrunt. Rør mandelflagerne i, og lav 4 små toppe som sættes på et stykke bagepapir. Lad dem køle af.
 • Drys panna cottaen med lidt kakaopulver inden servering, og pynt med mandelkrokanten.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin