Annonce
GastronomiMadMit italienske køkkenPrimo (mellemretter)

Pasta med sortkål

Pasta med sortkål (palmekål) stod gårsdagens menu på. Sortkål, der bedst kan beskrives som en mellemting mellem spinat og grønkål, er en populær vintergrøntsag i det italienske køkken. I det italienske landkøkken bliver den traditionelt brugt i efterårs- og vintersupper, hvor kogetiden typisk er ganske lang. Eksempelvis er den en af de vigtige ingredienser i den toskanske suppe ribollita.

Sortkål har mange anvendelsesmuligheder og smager dejligt hvad enten du spiser den rå, steger eller koger den. Smagen er lidt sødere og mere delikat end grønkål. Sortkål skal blot skylles i koldt vand og den nederste del af stænglen skal skæres fra og så er den klar til brug.

Opskriften på pasta med sortkål er et eksempel på at denne vintergrøntssag også kan bruges i en travl hverdag når et hurtigt måltid skal tilberedes. Med få ingredienser er resultatet en enkelt og velsmagende ret, der oser langt væk af Italien. Har du Pecorino i køleskabet så giver osten det sidste uimodståelige pift til retten (i mangel af Pecorino så brug Parmesanost).

Pasta med sortkål

Ret Aftensmad, Forret, Kål, Pasta
Køkken Italiensk
Keyword Hurtigt mad, Let mad, Nem aftensmad, One-Pot Pasta
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 400 g pasta (Fusilli)
  • 250 g sortkål
  • 50 ml olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 nips chili (tørret)
  • 100 g Pecorino
  • Salt

Sådan gør du

  1. En stor gryde med vand bringes i kog. Tilsæt 2 tsk salt. Rens sortkålen og skyl bladene under rindende koldt vand. Skær den nederste del af stænglen fra og skær derefter kålen i stykker på 3 – 4 cm. Kom sortkålen i gryden med det kogende vand og lad det koge i 10 minutter.

  2. Riv Pecorino på den grove side af rivejernet. Når kålen har kogt 10 minutter tilsættes pastaen og koger med i den tid, som pastaen skal koges efter anvisningen på indpakningen.

  3. Pil hvidløget og skær det i tynde skiver. Varm olien op på en pande. Tilsæt hvidløg og tærret chilli. Lad det give smag til olivenolien i et par minutter inden du tager hvidløgene op af panden igen.

  4. Når pastaen er kogt al dente hældes vandet fra og sammen med kålen kommer den direkte over på panden med olivenolien. Tilsæt eventuelt lidt salt. Vend pastaen godt rundt i olien og sluk derefter for komfuret. Kom den revet Pecorino over og bland godt sammen.

Opskriftsnoter

Som italiensk Primo (første hovedret) rækker denne opskrift til 4 personer. Står den alene som aftensmåltid – så rækker den til 2 – 3 personer.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin