Annonce
GastronomiMadMit italienske køkkenPrimo (mellemretter)

Risotto alla Milanese med rødfiskefilet

Risotto alla Milanese med ovnbagt rødfiskefilet er en lækker risotto med  safran og rødfiskefilet, som er dejlig cremet og som ikke mindst smager forrygende godt.  Med sin flotte gule farve er det her en ret, som gør sig på til hverdag og fest.

I den traditionelle opskrift på Risotto alla Milanese bruges der normalt oksemarv. Det vil jeg ikke anbefale i denne ret, da smagen fra oksemarven vil overdøve fisken.

Denne ret kan laves med andre hvide fisk, som f.eks. torsk eller sej. Brug hvad der er tilgængeligt. Selv havde jeg overvejet sprødstegt kulemulefilet (indtil jeg opdagede at jeg havde brugte de sidste).

Risotto alla Milanese med rødfiskefilet

Ret Fisk, Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Keyword Fisk, Italien, Parmigiano Reggiano, Risotto, Rødfisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Risotto alla Milanese

  • 375 g carnaroli ris
  • 1 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • dl hvidvin
  • 1 l grøntsagsboullion
  • 1 knsp safran
  • 20 g smør
  • 75 g Parmigiano Reggiano
  • Salt og peber

Rødfiskefilet i ovn

  • 600 g rødfiskefilet
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

Risotto alla Milanese

  • Pil løget og hak det fint. Steg løget i olie i en gryde i et par minutter ved middelvarme. Nu tilsættes risene, og det hele steges under omrøring, til risene begynder at blive klare. Hæld derefter hvidvinen ved, og rør, til risene har opsuget al vinen.
  • Tilsæt den kogende grøntsagsbouillonen med en suppeskefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs.
  • Efter 10 minutter tilsættes safran, som først er blevet udblødt i lidt af bouillonen.
  • 10 minutter senere røres smør og Parmigiano Reggiano i den færdigkogte risotto. Smag til salt og peber. Når risottoen er færdig skal der stadig være en lille smule bid i risene. Risottoen skal ikke være tør i det, snarere stadigvæk lidt flydende.

Rødfiskefilet i ovn

  • Når du starter på din risotto varmes ovnen op til 180 grader (normal ovn).
  • Rødfiskefilet halveres på tværs. Drysses med salt og peber- lægges på en bageplade belagt med bagepair. Lidt olivenolie sprinkles over fisken. Steges i ovnen i cirka 10 minutter.
  • Anret risottoen med rødfiskefileten øverst. Drys med lidt ekstra Parmigiano Reggiano og eksempelvis frisk bredbladet persille.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin