Annonce
BrødGastronomiMad

Rustikke grahamsboller

Disse grahamsboller blev resultatet af lidt leg med tørgær og noget hjemmelavet youhurt. Bollerne blev ganske lækre og vil helt sikkert blive bagt igen. Grahamsbollerne smager pragtfuld med en skive ost eller en god pølse til.

Yoghurten giver en let syrlig note til dejen, som passer rigtig godt sammen med en god marmelade. Så alt i alt en bolle, der går fint til både morgenbordet eller madpakken.

Rustikke grahamsboller

Ret Brød, Morgenmad
Køkken Dansk, Nordisk, Tysk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Hævetid 10 timer
Samlet tid 10 timer 40 minutter
Antal 10 stykker
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Autolysedej

  • 300 g yoghurt naturale
  • 250 g gramhamsmel
  • 250 g hvedemel

Hovedej

  • Autolysedej
  • 50 g vand (koldt)
  • 3 g tørgær
  • 10 g salt
  • 10 g olivenolie

Sådan gør du

Autolysedej

  1. Alle ingredienserne røres godt sammen. Stilles tilside med et viskestykke over i 30 minnutter ved stuetemperatur.

Hoveddej

  1. Tørgæren opløses i det kolde vand og tilsættes derefter autolysedejen. Ælt det sammen på røremaskinens laveste hastighed i 4 minutter. Derefter æltes i 3 minutter ved en højere hastighed.

  2. Tilsæt salt og olivenolien og ælt videre i 2 minutte. Lad nu dejen hæve ved stuetemperatur med et viskestykke over i 8 til 12 timer.

  3. Kom dejen ud på et bordplade med lidt mel på. Skær 10 boller a cirka 80 gram. Rund dejen og lad den hvile i 5 minutter.

  4. Form bollerne og stram dem op. Stil dem på bagepladen og lade dem hæve igen i 30 minutter med et viskestykke over.

  5. Varm ovnen op til 240 grader (normalovn)

  6. Bollerne sættes i ovnen og temeraturen skrues straks ned til 225 grader. Bages i 25 minutter.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin