BrødOpskrifter
Solsikkekernebrød
Har man tiden er frisk hjemmebagt brød nu det bedste – og langt det billigste i forhold til bagerens brød. Dette solsikkekernebrød har jeg efterhånden bagt nogle gange. Normalt laver jeg dette solsikkekernebrød med frisk gær men i mangel af dette har jeg her brugt tørgær. Tørgær skal altid blandes godt ud i melet, før dejens øvrige ingredienser tilsættes.
Solsikkekernebrød
Antal 1 brød
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 100 g rugmel
- 7 g tørgær
- 50 g solsikkekerner
- 3 dl vand (håndvarmt)
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Hvedemel, rugmel, solsikkekerner og tørgær blandes godt sammen i en skål.
- 3 dl håndvarmt vand tilsættes. Start med ælte dejen med en dejkrog på først langsom hastighed, og dernæst højeste hastighed indtil dejen løsner sig fra skålens kant.
- Kom et stykke folie over skålen og lad dejen hæve 30 min.
- Form brødet til et rundt brød (eller aflangt). Kom det i en hævekurv. Pensel brødet med lidt vand og sæt det til hævning på et 30-50 grader varmt sted (ovnen). Lad det hæve 30-45 minutter indtil det er hævet til omtrent dobbelt størrelse.
- Varm ovnen op til 230 grader (210 grader varmluft). Sæt brødet midt i ovnen. Efter 10 minnutter sænkes temperaturen med 30 grader. Bag det færdigt i cirka 40-35 minutter.
Buon appetito!!