Annonce
BagværkGastronomiMad

Stikkelsbærtærte med marengs

Her får du opskriften på en lækker stikkelsbærtærte med marengs. Det er en rigtig sommerkage, der smager ganske vidunderligt. Det blev ikke til så mange stikkelsbær, som vi havde håbet. Vores ene flotte opstammede stikkelsbærbusk (træ) tabte i et øjebliks uopmærksomhed kampen til en storm, der kom ind fra Nordsøen.  Så i år bliver der hverken til stikkelsbærgrød eller gele.

De både lidt syrlige og søde stikkelsbær kombineret med den lette marengs passer rigtig godt til hinanden. Det var virkelig smagen af sommer.

Stikkelsbærtærte med marengs

Ret Bagværk, Kage
Køkken Dansk, Europæisk, Nordisk, Tysk
Keyword Bagværk, Hygge, Kage, Noget til kaffen, Stikkelsbær, Tærte
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Tærtedej

  • 200 g mel
  • 30 g hasselnøddemel
  • tsk bagepulver
  • 1 nips salt
  • 60 g sukker
  • 3 æggeblommer
  • Vaniljekorn fra en vaniljestang
  • 100 g smør (stuetemperatur)

Fyld

Marengs

  • 3 æggehvider
  • 125 g flormelis
  • 1 spsk limesaft

Derudover

  • Smør og mel til formen

Sådan gør du

Tærtedej

  1. Mel, hasselnøddemel, bagepulver, salt og sukker blandes sammen i en skål. Æggeblommer, vaniljekorn og smør tilsættes og det hele røres sammen til en glat dej.

  2. Forvarm ovnen til 190 grader. Smør formen grundigt med smør. Drys mel i formen og vend den på hovedet så overskydende mel falder ud. Rens derefter stikkelsbær, nip stilk og blomst af. Skyl dem godt og dup dem derefter tørre.

  3. Fordel dejen jævnt i en tærteform. Sørg for at dejen også presse op af tærteformens kant. Drys et par spiseskefulde hasselnøddemel over tærtedejen. Fordel derefter stikkelsbærrene over bunden.

Marengs

  1. Kom æggehviderne i en skål og pisk dem stive. Tilsæt derefter limesaft og flormelis lidt efter lidt mens du pisker videre. Når din marengs kan danne toppe fordeles den jævnt henover stikkelsbærrene.

  2. Tærten bages i ovnen i 30-35 minutter indtil den har fået en let gylden farve. Synes du ar marengsen er ved at få lidt for meget farve hen mod slutningen af bagetiden, kan du eventuelt komme et stykke bagepapir over kagen.

  3. Når kagen er færdigbagt tages den ud af ovnen og sættes til afkøling inden den løses af formen.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin