Skønne mintbrownie
Holder du af de klassiske lækre søde chokoladebrownies, og elsker du smagen af mint, så vil den skønne mintbrownie helt sikkert blive et hit hos dig. Det hvad enten du blot har brug for lidt til den søde tand eller noget lækket tilbehør til kaffen. Disse mintbrownies passer til enhver lejlighed – og så er de samtidig nemme at lave.
Den perfekte mintbrownie skal være fugtig, chokoladeagtig indeni og så må den ikke være for tør. Og sidst men ikke mindst så er det ikke en mintbrownie, hvis den ikke smager af mint. Konsistensen skal ideelt være en blanding af fluffy og fudgy. Det skal føles som det smelter i munden. Din Brownie må gerne virke lidt ubagt når du tager den ud af ovnen. Brownien skal nok sætte sig når den køler ned.
Mintbrownies holder sig i omkring en uge, hvis de opbevares på et køligt, tørt sted. De kan også fryses, men så skal de pakkes tæt ind i folie eller en frysepose, så de ikke tørrer ud.
Skønne mintbrownie
Ingredienser
- 250 g Callebaut Chokolade 54,5 %
- 120 g smør usaltet
- 150 g brun farin
- 170 g sukker
- 4 æg
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 120 g mel
- ½ tsk salt
- 170 g mintchips
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 165 grader. Beklæd en bageform på cirka 20 x 30 cm med bagepapir
- Smelt chokoladechips og smør i en stor gryde ved svag varme under omrøring. Tag gryden af varmen og pisk derefter brun farin og sukker i. Lad det køle en smule af inden æggene piskes i et ad gangen sammen med vaniljeekstrakten.
- Bland hvedemel og salt sammen, sigt det i dejen og rør godt rundt. Tilsæt tilsidst mintchips. Rør dejen godt sammen.
- Fordel dejen i den klargjorte bageform. Bages indtil en tandstik indsat i midten kommer ud næsten ren. Det tager, alt efter ovn, cirka 40 – 45 minutter. Lad Brownien afkøle på en rist, og skær den derefter i firkanter på cirka 5×5 cm. Drys eventuelt lidt flormelis på toppen inden brownien serveres.
Noter
Buon Appetito!!