Muffins med æggelikør
Det er ikke helt klart, hvor muffins stammer fra, men det menes, at de opstod i England i det 18. århundrede. Den første kendte opskrift på muffins optrådte i en kogebog, der blev udgivet i 1747, og de blev hurtigt en populær morgenmadsmad.
Oprindeligt blev muffins lavet af en gærbaseret dej og blev bagt på en rist. De blev typisk serveret med smør og syltetøj og blev ofte solgt af gadesælgere, der råbte “varme muffins” for at tiltrække kunder.
Med tiden udviklede opskriften på muffins sig, og der opstod mange forskellige variationer. I dag kan muffins laves med en lang række ingredienser, herunder frugt, nødder og chokoladestykker eller som her muffins med æggelikør sammen med lidt chokolade. De bages ofte i en muffinsform og kan nydes som morgenmad eller som en snack i løbet af dagen.
Muffins med æggelikør er en populær opskrift hos vores tyske naboer, hvor de nydes i stor stil til jul og påske. Selv synes jeg også at muffins med æggelikør fungerer rigtig godt. Kombinationen af de søde muffins og den dejlige cremede smag af æggelikør.
Det er en smagssag, hvor meget æggelikør, som du vil tilsætte. Jeg synes selv, at der er balance i opskriften her. Æggelikøren giver både smag og en fugtig konsistens til muffinsene. Her har jeg valgt at give æggelikøren lidt modspil med lidt overskydende chokoladespæner.
Hvis du vil have mere sødme og smag så lav en glasur til at komme på toppen. Mulighederne er mange for at give dine muffins et twist. Selv havde jeg en rest marcipan som var rørt op med lidt appelsinmarmelade. Det formede som jeg som små marcipankugler og kom ind i midten af kagerne.
Alt i alt er muffins med æggelikør et lækkert og unikt twist på traditionelle muffins, som mange mennesker over hele verden nyder.
Muffins med æggelikør
Udstyr
Ingredienser
- 125 g smør (stuetemperatur)
- 100 g sukker
- 15 g Vaniljesukker
- 2 æg
- 150 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 125 ml æggelikør
- 4 spsk mørkt chokolade (spåner)
Sådan gør du
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter æggene i et ad gangen, til dejen er ensartet.
- Bland hvedemel og bagepulver godt sammen Tilsæt derefter skiftevis lidt af melet og æggelikøren til dejen og rør godt rundt.
- Vend til sidst chokoladespånerne i dejen.
- Brug en isske eller to teskefulde til at dele dejen mellem muffinsformene
- Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 180 grader over-/undervarme i 20-25 minutter, til de er gennembagte i midten.
- Lad kagerne køle lidt af på en rist inden de serveres.
Noter
Buon Appetito!!