Opskrifter
Bagt broccoli med æg og Parmigiano Reggiano
Efteråret og dermed de lavere temperaturer er så småt begyndt at indfinde sig. Det er dermed også den tid på året, hvor en varm frokost kan gøre lykke. Denne opskrift på bagt broccoli og æg er en hurtig og enkel opskrift, som til og med smagte rigtig dejligt.
Bagt broccoli med æg og Parmigiano Reggiano
Antal 2 personer
Udstyr
Stegepande der kan tåle at komme i ovnen
Ingredienser
- 300 g broccoli
- 1 løg
- 75 g Parmigiano Reggiano
- 4 æg
- 1 dl fløde
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen. Sæt temperaturen til 220 grader normalovn eller 200 grader hvis varmluftsovn
- Skyl og rens dit broccoli grundigt. Del broccolien i passende buketter og blancher den i et par minutter.
- Skær løget i fine tern. Kom en sjat olivenolie på en pande, og steg løgene i 5 minutter ved middel varme.
- Tilsæt den blancheret broccoli til løgene og skru op for varmen. Steg i 4 minutter under let omrøring. Det gør ikke noget at broccolien begynder at tage lidt farve. Tilsæt en håndfuld revet Parmigiano Reggiano og krydder med lidt salt og peber.
- Slå de 4 æg ud, som til spejlæg, over broccolien. hæld fløden over retten og kom derefter lidt Parmigiano Reggiano over.
- Sæt panden i ovnen på en bageplade og giv den omkring 6 minutter indtil æggehviderne er blevet hvide.
God appetit!