MadOpskrifterSnack
Søde kartoffelchips med røget paprika
Seneste køkkenmaskine som har vundet vej til samlingen er en dehydrator til blandt andet at tørre frugt og grøntsager. For lige at afprøve den så blev et søde kartofler omdannet til sprøde chips.
Det tager ingen tid at forberede disse chips. Men lidt mere end 6 timers tid i dehydratoren før de søde kartoffelchips med røget paprika var færdige. Superenkelt og mulighederne for at lege med forskellige smag er nærmest uendelige.
Har du ikke en dehydrator, så kan de søde kartoffelchips laves i ovnen, hvor de skal have 180 grader i 30-35 minutter.
Søde kartoffelchips med røget paprika
Udstyr
Dehydrator (Affiliate link)
Ingredienser
- 2 søde kartofler
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk røget paprikapulver
- Havsalt
Sådan gør du
- Vask de søde kartofler grundigt og skær dem i tynde skiver med enten en kniv eller på mandolinjernet.
- Rør olivenolie og røget paprikapulver sammen i en skål. Tilsæt søde kartoffler og bland skiverne grundigt sammen med olie- og krydderiblandingen, så alle skiverne er jævnt belagt.
- Læg søde kartoffelskiver i dehydratoren. Drys med salt.
- Dehydrer ved 60°C i ca. 6 timer. Salt igen og lad derefter de søde kartoffelchips køle af for at få den rette sprødhed.
Noter
Hvis de søde kartoffelchips – mod forventning – ikke bliver spist med det samme, kan de holder sig et par dage i en tætlukket beholder.
Buon appetito!!