MadOpskrifter

Airfryer: Pistacie-paneret kyllingeschnitzler

Denne opskrift på pistacie-paneret kyllingeschnitzler er tilberedt i en airfryer, men kan ligeså let laves på en almindelig stegepande. Der skal den nok have et minut mere på hver side.

Kyllingeschnitzler er nem og hurtig hverdagsmad, som du let kan kombinere med forskellige salater, kartoffelretter, ris, pasta eller som her en couscoussalat med grøntsager.

De pistacie-paneret kyllingeschnitzler blev duppet med en anelse olivenolie inden de blev vendt i pistacienødderne. Har du ikke pistacienødder så lav din variant med de nødder som du måtte have. Jeg er sikker på at retten stadigvæk vil blive god.

Airfryer: Pistacie-paneret kyllingeschnitzler

Giv kyllingen en sprød skorpe af pistacie eller eksperimentér med andre nødder og krydderier, alt efter hvad du har i køkkenet. Her får du opskriften på pistacie-paneret kyllingeschnitzler med couscoussalat.
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Internationalt
Keyword Airfryer, Couscous, Grøntsager, Kylling, Sundt
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Pistacie-paneret kyllingeschnitzler

Couscoussalat

  • 250 g couscous
  • 250 g grøntsagsboullion (varm)
  • 2 peberfrugter
  • 10 cherrytomater
  • 2 gulerødder (revet)
  • 2 rødløg
  • Saften af 1 citron

Sådan gør du

Pistacie-paneret kyllingeschnitzler

  • Riv skallen af citronen og læg den på en stor tallerken. Halver citronen og pres saften ud af den. Stil begge til side.
  • Kom pistacienødderne i en foodprocessor og puls et par gange indtil de er grofthakkede. Pas på ikke at findele dem for meget. Kom pistacienødderne på tallerkenen med citronskal. Bland det hele godt sammen og stil til side.
  • Halver kyllingebrysterne vandret for at skabe 8 tynde schnitzler
  • Læg hver schnitzel mellem to stykker bagepapir og bank med en kødhammer (eller kagerulle) til kødet har en en tykkelse på cirka 6 mm. Krydr derefter med salt og peber.
  • Pensl hver kyllingeschnitzel med lidt olivenolie. Vend dem derefter en ad gangen i pistacie- og citronskalsblandingen, indtil de er helt dækket på begge sider.
  • Kom kyllingeschnitzlerne i airfryerens stegekurv og steg ved 190 grader, indtil kødet er gennemstegt. Her blev det til 3 minutter på hver side. Afhængig af størrelsen på din airfryer skal der måske stege af 2 omgange.

Couscoussalat

  • Hæld grøntsagsbouillonen over couscoussen. Dæk den til, så den kan svulme op.
  • Skyl og rens grøntsagerne og skær dem derefter ud. Peberfrugterne og tomaterne skæres i små tern. Guleroden rives groft og rødløg snittes fint. Krydr det hele med lidt salt og peber.
  • Løs couscoussen med en gaffel. Tilsæt derefter grøntsagerne og rør godt rundt. Tilsæt først det der svarer til saften af en halv citron. Smag og se om du selv synes, der skal mere citron i.

Noter

Salaten kan også spises lun, men smager bedst, når den er let afkølet.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin