Annonce
GastronomiMad

Kyllingefad med asparges og mozzarella

Denne opskrift på et kyllingefad med asparges og mozzarella er hurtig og nem at lave. Bare kom alt i et ovnfast fad og lad ovnen gøre arbejdet for dig!

Lørdagens indkøbstur endte igen med, at der blev slæbt asparges hjem i store mængder. Foruden de klassiske hvide, endte et bundt almindelige grønne asparges og to bundter små grønne asparges.  Det var det ene bundt af de små grønne asparges, som blev brugt i denne opskrift. Når aspargesene er så fine, er der er ingen grund til at blanchere dem før de kommer i ovnen.

Som altid er tilberedningstiden kun vejledende, da det afhænger af tykkelsen på dine kyllingebryster. Sørg for at de er nogenlunde ensartet – eventuelt ved at trykke dem forsigtigt ned i tykkelsen.

Her har jeg bare anvendt revet mozzarella, men hvis du vil have en sprød top, så drys lidt rasp eller panko over kyllingefadet. En mulighed kunne også være at drysse lidt smuldret sprødstegt bacon over.

Bliver det hele ikke spist så er kyllingefad med asparges og mozzarella nem at genopvarme dagen derpå. Dæk det med folie og sæt det i ovnen ved 190 grader i 10 -15 minutter til den er opvarmet.

Kyllingefad med asparges og mozzarella

Ret Aftensmad, Asparges, Kylling
Køkken Dansk, Europæisk
Keyword Hurtigt mad, Nem aftensmad
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster
  • 16 asparges (grønne)
  • 2,5 dl mozzarella (revet)
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og forvarm den til 200 grader (normalovn). Smør et ovnfast med olie eller med madlavningsspray. 

  2. I en lille skål blandes salt, peber, hvidløgspulver og paprika.

  3. Kom kyllingebrysterne i det ovnfaste fad og krydre dem med krydderiblandingen.

  4. Bland olivenolie og citronsaft. Kom 3/4 af blandingen over kyllingen. Arranger aspargesne over kyllingen og dryp den resterende olivenolie og citronsaft over. Kom eventuelt lidt mere salt og peber på,

  5. Kom revet mozzarellaost over aspargesene. Sæt fadet i ovnen i cirka 20 minutter, indtil kyllingen er stegt igennem. I de sidste 3 minutter kan ovnen eventuelt sættes til grill indtil retten er gylden og aspargesen er færdige.

Opskriftsnoter

Tips: Serveres eventuelt med nye små kartofler.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin