Annonce
BagværkGastronomiMad

Muffins med ribs

De er sommerlige, saftige og både søde og syrlige. Det er selvfølgelig ribs, som jeg taler om.  Her er de brugt i muffins med ribs, som er et stort hit hos os. Selvom du hører til dem, der ikke rigtig kan lide ribs, så giv denne opskrift en chance. Samspillet mellem sødmen og den lette syrlighed kombineret med den skønne konsistens og luftighed resulterer i nogle virkelig lækre muffins.

Ribsbuskene har givet et stort udbytte i år, så kreativiteten har rigtig været sat på prøve. Så foruden disse muffins med ribs har den stået på ribssaft, rysteribs – hvoraf nogle blev brugt i denne opskrift, ribsis, ribsgele, ribsmarmelade(r) og lidt ribschutney.

Har du ikke ribs, så kan du snildt bruge andre bær i stedet og lave dine egne version af muffins med bær. Prøv at skifte ribs ud med enten sol– eller blåbær. Resultatet bliver lige godt.

Muffins med ribs

Ret Bagværk
Køkken Dansk
Keyword Kage, Marcipan, Muffins, Ribs
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 15 stykker
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 2 æg
  • 160 g sukker
  • 220 g hvedemel
  • 70 ml mælk
  • 50 ml olie
  • tsk bagepulver
  • 100 g marcipan
  • 150 g rysteribs

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader (normalovn). Pisk æg sammen med sukker til det bliver lyst og cremet. Tilsæt mel skiftevis med mælk og olie. Pisk dejen godt sammen.
  • Riv marcipanen på den fine side af rivejernet, og vend det i dejen så det bliver jævnt fordelt. Undgå at der kommer til at være klumper af marcipan.
  • Tilsæt bagepulver og rør det godt sammen med dejen.
  • Drys rysteribsene over dejen og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Fordel dejen i muffinsformene. Dejen skal fylde lidt over halvdelen af formen.
  • Bages i ovnen på 200 grader i ca. 18 – 20 minutter, til de er gyldne og sprøde på toppen.

Buon Appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also
Close
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: