Annonce
GastronomiMadMit italienske køkkenPrimo (mellemretter)

Risotto med bacon, porre og taleggio

Husker du børnesangen ”Forår, forår”, hvor første vers starter med Forår, forår, kom nu snart! Vi har ventet længe, vi vil ud og tumle os i de grønne enge. Efter nogle fine påskedage, hvor haven er på nippet til at tage forårsdragten på  vendte vinteren tilbage for en kort bemærkning med sne, hagl kulde og storm. Det kunne jeg godt have været foruden.

Alligevel er der tydelige tegn på at foråret snart vælter frem og vi for alvor kan komme ud om tumle os i haven. Fra vinduet ved mit skrivebord kan jeg på nærmeste hold følge med i hvordan landmændene har fået gang i deres traktorer igen og har travlt med at klargøre jorden og så de grøntsager, som vi alle skal nyde godt af senere på året.

Det lidt kolde og vinterlige vejr gav lyst til en dejlig fyldig risotto med bacon, porre og taleggio. Til denne risotto brugte jeg – igen – carnaroli ris fra de nordlige Piemonte. Jeg synes, at carnaroli ris bedre bevarer sin form og giver en noget mere fast tekstur end de øvrige typer ris under tilberedning.

Risotto med bacon, porre og taleggio

Ret Aftensmad, Forret, Frokost, Hurtigt mad, Risotto
Køkken Italiensk
Keyword Hurtigt mad, Hverdagsmad, Risotto
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 250 g bacon itern
  • 2 porrer
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g carnaroli ris
  • 15 dl grøntsagsbouillon (kogende)
  • 250 g tallegio
  • 75 g Parmigiano Reggiano
  • 2 spsk smør
  • 10 g purløg

Sådan gør du

  1. Halver dine porrepå langs og skær dem derefter på tværs i fine strimler. Skræl hvidløg og hak dem fint. Bring 1,5 l grøntsagsbouillonen i kog.

  2. Kom porre og hvidløg i en stor gryde sammen med 2 spiseskefulde olivenolie over medium varme. Steg i et par minutter. Tilsæt derefter bacon og steg videre i 3-5 minutter indtil baconet er sprødt og porren er blød.

  3. Tilsæt risene, steg dem kort med i 1- 2 minutter.

  4. Tilsæt den kogende grøntsagsbouillonen med lidt ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs. Når risene er ved at være færdige (efter 18-19 min) smages der til med salt.

  5. Skær skorpen af taleggioen af og skær osten i små terninger og skær (eller klip) purløg fint.

  6. Tag risottoen af varmen. Tilsæt taleggio, revet Parmigiano Reggiano og purløg. Rør godt rundt og lad eventuelt risottoen trække et par minutter før du server den. Hvis du kan lide en mere cremet risotto kan du røre 1-2spiseskefulde smør i.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin