Hjemmelavet ramsløgspesto
Nu er det den tid hvor ramsløgene er begyndt at titte op af jorden. Et sikkert tegn på forårets kommen. Ramsløg er en krydderurt som er i familie med purløg og løg. Ramsløg har lange tynde blade, der ligner bladene på liljekonvaller, og så sætter den små hvide blomster om foråret.
Ramsløg har en stærk, skarp smag og aroma der minder om hvidløg. Det er i dag et krydderi som ofte bruges i madlavningen. Ramsløg er gennem tiden også kendt for sine medicinske egenskaber. Blandt andet har ramsløg et højt antal C-vitaminer.
Selv plejer jeg at lave lidt ramsløgspesto når ramsløgene er i sæson. Udover at ramsløgspestoen passer godt til forårets retter så giver det også mulighed for at konservere denne forårsbebuder og strække foråret lidt længere. Nedenstående ramsløgspesto holder mindst 3 uger i køleskabet. Hvis du vil opbevare den længere kan du eventuelt komme den i en isterningsbakke og fryse den ned.
Hjemmelavet ramsløgspesto
Ingredienser
- 100 g ramsløg
- 50 ml olivenolie
- 40 g Parmigiano Reggiano
- 20 g pinjekerner (hakket og ristet)
- 20 g pistacienødder (hakket og ristet)
- ½ tsk salt
- ¼ tsk sukker
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en foodprocesser og blend det sammen. Du kan holde den groft eller purér pestoen fint.
- Kom ramsløgspestoen på rengjorte glas. Kom lidt olivenolie på toppen og sørg for at det dækker pestoen. Opbevaret uåbnet og på køl er holdbarheden mindst 3 uger.
Buon appetito!!