MadMit italienske køkkenOpskrifterPrimo (mellemretter)

Risotto med feldsalat og julesalat

En lille portion feldsalat blev til en dejlig cremet risotto med feldsalat og julesalat. Feldsalat er en lidt overset vintersalat. Det er en robust salat, der er i sæson fra oktober  til omkring marts måned. Den tåler temperaturer ned minus 15 grader, og er fuld af vitaminer, kalium, magnesium og jern.

Når først feldsalat er blevet høstet skal det bruges forholdsvis hurtigt. Den let nøddeagtige salat skal renses,  skylles og opbevares let fugtigt i en plasticpose i køleskabet. Lad være med at skylle salaten under den rindende vand. Det er feldsalat for skrøbeligt til. Kom i stedet noget vand i en skål og skyl forsigtigt salaten deri.

Opskriften på risotto med feldsalat og julesalat følger stort set mine øvrige opskrifter på risotto. Dog tager forberedelsen lidt længere tid, da både feldsalat og julesalaten skal klargøres inden vi begynder på risottoen. For at få en cremet risotto er det vigtigt at vi rører i den hele tiden.

Feldsalaten blev renset og skyllet, og kom derefter i en multihakker sammen med tre spiseskefulde vand og blev derefter blendet til en pesto. Når det er gjort stil den til side. Bagefter blev julesalaten halveret på langs og derefter snittet i tynde skiver. Julesalaten kan steges ved lav temperatur i anden stegepande sideløbende med at du i en anden tilbereder risottoen.

Risotto med feldsalat og julesalat

Ret Aftensmad, Forret, Frokost
Køkken Italien
Keyword Feldsalat, Grøntsager, Julesalat, Mit italienske køkken, Parmigiano Reggiano, Risotto
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 5 spsk olivenolie
  • 400 g carnaroli ris
  • 150 ml hvidvin
  • 1 l grøntsagsbouillon (kogende)
  • 4 stk julesalat (cikorie)
  • 130 g feldsalat
  • 20 g smør
  • 50 g Parmigiano Reggiano (høvlet)
  • Salt og peber efter behov

Sådan gør du

  • Rens og skyl feldsalaten. Feldsalaten skylles i en skål med vand. Kom derefter godt 100 g af feldsalaten i en multihakker sammen med tre spiseskefulde vand og blend til en pesto. Når det er gjort stilles pestoen til side.
  • Julesalaten halveres på langs og snittes derefter i tynde skiver.
  • Skalotteløg og hvidløg pilles og hakkes derefter fint inden de kommes i en dyb stegepande sammen med 3 spsk olivenolie. Steg dem i cirka 3 minutter indtil løgene fremstår klare. Tilsæt risene og steg dem kort med indtil de er klare og skinnende.
  • Rør rundt i panden med en træske, og når risene begynder at sidde fast i bunden af stegepanden tilsættes 120 ml fa hvidvinen. Forsæt med at røre rundt til risene har opsuget al vinen.
  • Tilsæt nu den kogende grøntsagsboullion med en suppeøsefuld ad gangen. Tilsæt den næste øsefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs. Fortsæt sådan, indtil risottoen er kogt færdigt.
  • Varm 2 spsk olivenolie op i en anden stegepande. Tilsæt julesalaten og og 30 ml hvidvin og lad det stege ved svag varme indtil al hvidvinen er fordampet. Krydr julesalaten med lidt peber og salt.
  • Når risottoen er næsten kogt færdigt (efter cirka 18 minutter) tilsættes pestoen med feldsalat, den stegte julesalat og smørret. Rør godt rundt og lad det blive gennemvarmt.
  • Lad risottoen hvile i et par minutter inden den serveres med lidt høvlet Parmigiano Reggiano og den resterende del af feldsalaten på toppen.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin