GrillMadOpskrifter

Grillede lammeribs

Lammeribs er ofte overset til fordel for mere populære udskæringer af kød, når vi griller, men lammeribs er en lille skjult perle, der fortjener en plads på din middagstallerken. Uanset om du foretrækker dem grillet, langtidsstegt eller røget, er mulighederne uendelige. Og det bedste af det hele? Lammeribs er fyldt med smag og kan ofte fås for billige penge.

Lammeribs er et lækkert og ofte overset stykke kød, der kan løfte ethvert måltid. De er typisk mindre end svine- eller oksekødsribben, men de kompenserer for det i smag. Lammeribs har en unik smag, der både er fyldig og lidt vildtagtig. De kan tilberedes på mange forskellige måder, f.eks. ved grilning, røgning eller braisering.

Noget af det bedste ved lammeribs er, at de er alsidige og kan kombineres med en række forskellige smagsvarianter og krydderier. Uanset om du foretrækker en sød og syrlig BBQ-sauce eller en mere urteagtig rub, kan lammeribs klare det hele. Så hvis at imponere dine venner og familie, så prøv at give lammeribs en chance.

Men hvordan tilbereder du dine lammeribs for at få mest mulig smag og mørhed ud af kødet? Først skal du sørge for at fjerne den tynde hinde på bagsiden af ribbenene. Det gør dem lettere at spise og giver samtidig bedre krydderierne mulighed for at trænge ind i kødet. Krydr derefter ribbenene rigeligt med dine yndlingskrydderier og -urter.

Her har jeg brugt en BBQ-marinade med rosmarin og chili som det bærende i min krydring. Jeg penslede mine ribs dagen før jeg skulle grille dem. Den resterende del af min BBQ-marinade blev gemt i køleskabet og brugt til at pensle kødet undervejs i grilningen. Mine ribs fik cirka 3 timer på grillen med en temperatur på 120 grader (indirekte varme). Når de er færdige, skal du lade ribbenene hvile i 10 minutter inden servering, så saften kan fordele sig igen.

Til mine ribs blev der serveret råstegte kartofler fra airfryeren og lige så grønne asparges. Mulighederne for tilbehør er mangfoldige. Her kan du eksempelvis også servere grillede grøntsager til eller bare en grøn salat til.

Grillede lammeribs

Ret Aftensmad, Grill, Hovedret
Keyword BBQ, Grill, Lam, Lammeribs
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 3 timer
Marinering 20 timer
Samlet tid 1 day
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

BBQ-marinade

  • 2 kviste rosmarin friske
  • 2 fed hvidløg (knuste)
  • 220 ml æbleeddike
  • 175 ml tomatketchup
  • 2 tsk honning
  • 1 tsk Worcestershire sauce
  • 90 g brun farin
  • 11 spsk chilipulver mild
  • tsk havsalt fint
  • 1 tsk peber sort

Kød

  • 2 kg lammeribs

Sådan gør du

BBQ-marinade

  • Kom alle ingredienserne til BBQ-marinaden i en gryde.
  • Bring gryden i kog med høj varme. Når det koger skrues der ned for varmen så marinaden kun simre. Lad det simre indtil det begynder at tykne efter 20-30 minutter. Sluk for varmen og stil marinaden til side for køle ned i 30 minutter.

Kød

  • Læg lammeribs i et stort fad beklædt med aluminiumsfolie. Pensl lammeribs med halvdelen af BBQ-marinaden. Kom aluminiumsfolie over, og sæt dem på køl natten over.
  • Næste dag forvarmes din grill til 120 grader. Kom dine lammeribs på grillen og grill dem i cirka 3 timer indtil de er blevet møre og har fået en flot brun farve. Pensl dem fra tid til anden med den resterende BBQ-marinade.
  • Når lammeribsene er færdige tages de af grillen og hviler på et spækbræt i 10 minutter under aluminiumsfolie.
  • Skær mellem benene for at adskille ribbenene før de serveres.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin