Smagen af sommer
Nyplukkede jordbær direkte fra haven eller friske fra gårdbutikken er noget ganske særligt. For danske jordbær har deres helt specielle og dejlige kraftige smag af bær og en fin sødme skabt af solens varme stråler. Helt perfekte til en Sankt Hans jordbærsalat med marcipancroutoner.
Sankt Hans er bål, samvær og Midsommervisen. Bålene og traditionerne varsler, at lyset vender, og at det nu går mod mørkere tider. Ved sådanne overgange troede man i gamle dage, at der var frit spil for overnaturlige kræfter.
Det er af denne grund, vi har den gamle tradition med at brænde en heks på Sankt Hans-bålet. For at sikre, at de onde kræfter, der er på spil denne nat, ikke får plads i den kommende tid, men derimod sendes helt til Bloksbjerg.
Jordbærsalat med marcipan croutoner
(4 personer)
- 150 g Original Odense Marcipan
- 1 spsk. rørsukker
- Revet appelsinskal fra 1/2 økologisk appelsin
- 1/2 kg jordbær
- 1 lille mangofrugt
- 250 g melon i tern
- 1/4 dl appelsinlikør
- 1/2 dl friskpresset appelsinsaft
- 1 bdt. frisk mynte
Skær marcipanen i tern og vend dem i rørsukker blandet med revet appelsinskal. Læg marcipan-croutonerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 225º C i ca. 8 min. til de er gyldne og sprøde.
Halver jordbærrene. Skræl mangofrugten og skær kødet fri fra stenen. Skær mangofrugten i tern og bland dem med jordbær og melon. Hæld cointreau og appelsinsaft over frugten og lad den trække lidt.
Drys med frisk mynte og marcipancroutoner og server straks.