Annonce
BagværkGastronomiMad

Clafoutis med kirsebær

Kirsebærrene er efter min mening bedst i midtsommeren, men allerede nu sælges de i store mængder på det lokale marked til nogle ret lave priser. Egentlig skulle kirsebærrene da heller ikke bruges til en clafoutis men derimod til en kirsebæris. Men lige nu er det nærmest som at spille tetris, hvis der skal stoppes mere i fryserne, så det blev til en udgave af den franske clafoutis.

Jeg valgte at udstene kirsebærrene. Mange lader dem blive i fordi de er med til at give en lidt bittermandel agtig smag til kagen. Den har jeg så kompenseret for ved at tilføje lidt amaretto til dejen.

Clafoutis er en kage som traditionelt forbindelse med kirsebær, men der er intet i vejen for at lave den med eksempelvis, blommer, abrikoser eller ferskner eller for den sags skyld lege med lidt krydderier. Det er kun fantasien, som sættere grænsen.

Clafoutis med kirsebær

Ret Bagværk, Dessert, Eftermiddagskaffe, Hygge
Køkken Fransk
Keyword Kage, Kirsebær, Lidt til kaffen, Sommer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Antal 6 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 500 g kirsebær
  • 2-3 spsk amaretto (kan undlades)
  • 1 vaniljestang
  • 120 g sukker
  • 4 æg
  • 2 æggeblommer
  • 1 knsp salt
  • 100 g hvedemel
  • 5 dl sødmælk
  • Lidt smør til formen
  • Flormelis til at pynte kagen

Sådan gør du

  1. Udsten kirsebærrene. Kom dem i en skål og drys 20 g sukker over samt 2-3 spiseskeskefulde amaretto. Lad kirsebærrene stå og trække i 30 minutter. Kom kirsebærrene i en si og lad dem dryppe af. Gem væden den skal vi bruge senere.

  2. Forvarm ovnen til 190 grader. Smør en tærteform (24 cm i diameter) eller et ovnfast fad (cirka 30 x 20 cm).

  3. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel vaniljekorn i i det resterende sukker. Kom æg, æggeblommer og vaniljesukkeret i skål og pisk det luftigt. Tilsæt salt og væden fra kirsebærrene og rør det godt sammen. Pisk langsomt melet ind i dejen indtil den er glat. Tilsæt derefter mælken og pisk det dejen godt sammen. Dejen skal nærmest ligne en pandekagedej.

  4. Kom halvdelen af dejen i det smurte fad og bag den i 10 minutter. Tag derefter fadet ud af ovnen. Fordel kirsebærrene på dejen inden du kommer resten af dejen over. Sæt din clafoutis tilbage i ovnen og bag den i godt 30 minutter til kagen har fået en flot gylden farve.

  5. Når kagen er færdig tages den ud af ovnen og sættes til afkøling. Sigt lidt flormelis over kagen og server den lun eller ved stuetemperatur.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin