Rosenkål- og gnocchipande
Her får du en skøn opskrift på en pande med rosenkål og gnocchi. Det er en hurtig og enkel ret at lave, men smager dejligt. Rosenkålene er fra marken lidt længere nede af vejen og her er ikke noget med net eller poser, her det hele stokken man køber.
At jeg hver dag ser markarbejderne – og det i alt salgs vejr – stå og høste deres grøntsager med håndkraft, gør næsten at jeg føler at det er fra egen baghave. Det er så let at tage et net rosenkål i supermarkedet, hvor prisen er omkring en lille 10’er per kilo. Når Jeg ser hvor meget arbejde, der lægges i at producere rosenkålen, ja så er det nærmest ufatteligt at det kan betale sig at producere det manuelt.
Omkring nedenstående opskrift så er den både hurtig og enkel. Det gælder ikke mindst, hvis du, som jeg, køber gnocchi som bare skal koges. Jeg havde en rest valnød som jeg hakkede. Det fungerede fint. Har du ikke det så prøv med hasselnødder eller pinjekerner. Det går også fint til rosenkål.
Rosenkål- og gnocchipande
Ingredienser
- 1 kg rosenkål
- 750 g gnocchi
- 100 g valnødder (grofthakket)
- 3 fed hvidløg
- 50 g smør
- Parmigiano Reggiano
- Salt og peber
- Muskatnød
Sådan gør du
- Klargør rosenkålen ved at fjerne de yderste blade, og skære stokken af kålen.
- Kom valnødderne på en varm tør pande. Lad valnødderne riste indtil de begynder at tage farve.
- Kog gnocchi efter anvisningen på pakken i rigeligt saltvand. De er færdigekogte når de stiger op til overfladen.
- Smelt smørret på en pande. Steg de finhakkede hvidløg i et parminutter inden du tilsætter de afdryppede rosenkål. Kom valnødderne på panden og smag til med salt, peber og en smule muskatnød.
- Gnocchierne dryppes af for vand og kommer på panden til rosenkålene og steger med i et par minutter.
- Serveres med lidt revet Parmigiano Reggiano på toppen
Noter
Har du ikke valnødder så kan hasselnødder eller pinjekerner bruges.
Buon appetito!!