Annonce
GastronomiItaliensk mad

Brødpie med asparges og Parmigiano Reggiano

Det er ikke længe siden, at jeg hørte brødpie omtalt som en del af Mormorkøkkenet. Brødpie er god måde at give kedeligt brød nyt liv. Tilfældighederne gjorde at nedenstående opskrift endte i min indbakke samtidig med at jeg havde en rest gammelt brød. Jeg er sikker på, at min mormor ville værdsætte tanken om at bruge hvad bruges kan – men jeg tror nu ikke at kombinationen af asparges og Parmigiano Reggiano ville have været hende……

I stedet for at smide stegepanden i ovnen valgte jeg at bruge et ildfast fad. Resultatet var jeg godt tilfreds med og fremover vil jeg overveje at gemme (fryse) det gamle brød for antallet af kombinationer at lave brødpie på må være næsten uendelig.

Brødpie med asparges og Parmigiano Reggiano

Ret Forret, Hovedret
Køkken Italiensk
Tilb. tid 1 time

Ingredienser

 • 6-7 skiver groft eller lyst brød
 • 6 æg
 • 3 dl piskefløde
 • 200 g Parmigiano Reggiano
 • 400 g friske asparges (skrællet og halveret på langs)
 • 150 g røget skinke i tern
 • 100 g smør
 • Salt og peber

Sådan gør du

 • Start med at skrælle og halvere aspargeserne på langs.
 • Pisk æg, piskefløde, halvdelen af parmesanen, lidt salt og peber sammen i en skål.
 • Kom smør i en stegepande, som kan tåle at komme i ovnen, og steg brødskiverne gyldne på begge sider. Hæld blandingen over brødskiverne i stegepanden og drys med lidt mere parmesan.
 • Læg så de halverede aspargeser og røget skinke på toppen og slut af med parmesan.
 • Bages i varmluftsovn ved 170 °C i 15-20 minutter, til den er fast i midten. 
 • Tag stegepanden ud af ovnen og lad pien hvile i 10 minutter. Løft så hele pien ud på et fad med en paletkniv. Del brødpien i fire og servér den sammen med en god salat og parmesanchips!

Noter

Som tilbehør til brødpien foreslår jeg salat og parmesanchips. En opskrift på parmesanchips finder du her. En halv opskrift rækker fint som tilbehør til 4 personer.
Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: