Annonce
GastronomiMad

Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje

Sommeren er i fuld gang – og selv om rabarbersæsonen så småt er ved at være ovre, så fik jeg lavet lidt rabarbersaft med vanilje. Det er nemt at lave og så smager det utroligt dejligt og ikke mindst læskende på en varm sommerdag.

Min opskrift på hjemmelavet rabarbersaft med vanilje drikkes fortyndet med vand eller danskvand. Rabarbersaften kan også bruges i is eller til drinks.

Rabarbersaft med vanilje

Antal 1.5 liter
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 1,5 l vand
  • 2 vaniljestænger
  • 450 g rørsukker
  • Citronsaft til at smage til med
  • Evt. atamon til konservering

Sådan gør du

  • Kom rabarber, vand, vaniljekorn og vaniljestænger i en gryde.
  • Bring gryden i kog og lad den simre i 10 minutter. Tag gryden af varmen og lad saften trække smag i 30 minutter.
  • Si saften gennem en finmasket sigte over i en anden gryde. Tilsæt rørsukkeret, og lad rabarbersaften koge op indtil al sukkeret er opløst. Smag til med lidt citronsaft.
  • Lad saften afkøle lidt inden den hældes på rengjorte skoldet glas. Opbevares i køleskab.
  • Fortyndes 1:3, saft med vand.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also
Close
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin
error: